Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Festival bude přehlídkou českého piva a gastronomie

Co se píše o pivovarech a pivu


Festival bude přehlídkou českého piva a gastronomie

[čtvrtek, 22. květen 2008]

Český pivní festival 2008 se uskuteční ve dnech 23. května až 1. června na Výstavišti v Praze-Holešovicích a půjde patrně o největší akci svého druhu v u nás.

Český pivní festival se bude snažit představit produkci domácích pivovarů co možná největšímu počtu tuzemských a zahraničních návštěvníků. "Prezentovat se budou výhradně české značky, žádná importovaná piva," říká Jan Hübner, ředitel pořádající společnosti. Součástí desetidenní akce bude také přehlídka české gastronomie, lahůdek a místních specialit. Návštěvníci budou moci ochutnat to nejlepší od českých sládků, vinařů, řezníků, uzenářů, pekařů a cukrářů. Na jídelním lístku se objeví utopenci, grilovaná kolena, šunka od kosti, ale třeba i taková specialita, jakou je rožněný býk, a spousta dalších dobrot.

Festival bude koncipován jako obrovská restaurace s plnou obsluhou, jídelním lístkem plným specialit a kapacitou 10.000 míst k sezení ve velkoprostorových stanech a v zastřešených zahrádkách. Otevřeno bude denně od 12.00 do 24.00 a obsluhu bude zajišťovat 300 dívek a chlapců v krojích. Pivo se bude podávat ve skleněných džbáncích.

Připraven je bohatý kulturní program

Každý den bude na pódiích ve stanech probíhat prezentace jednotlivých hejtmanství spojená s vystoupeními různých folklorních souborů z Čech a Moravy. Denní program na centrálním pódiu vždy zakončí koncerty populárních českých skupin a interpretů. Návštěvníci se mohou těšit na Kamila Střihavku, skupiny Peha, Sto zvířat, Laura a její tygři nebo Báru Basikovou a Michala Pavlíčka. Zábavný program je koncipován pro celou rodinu včetně atrakcí pro ty nejmenší. Vstupné pro dospělé je 120 korun, rodinné stojí 240 korun. Děti do výšky 135 cm, držitelé průkazů ZTP a důchodci neplatí vůbec. Ke každé vstupence na festival se získává volný vstup do multikina Palace Cinemas. Pořadatelé očekávají, že Český pivní festival Praha 2008 navštíví 150 až 200 tisíc lidí.

Zdroj: iHNed.cz | Autor: Zdeňka Lepešková


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI