Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Půllitr vypila za rekordní tři vteřiny (+video)

Co se píše o pivovarech a pivu


Půllitr vypila za rekordní tři vteřiny (+video)

[pátek, 4. duben 2008]

Česko má novou rekordmanku v pití piva na ex. Devatenáctiletá Olga Čunátová ze Skrýchova u Opařan na Táborsku včera v Mekce rekordů Pelhřimově, respektive v hotelu na vrcholu Křemešníku, vypila půllitr piva za 3,085 vteřiny.

„Pokořila tak dosavadní rekord Ivy Čadílkové z Nového Boru, která 10. června 2006 dokázala na pelhřimovském festivalu vypít 0,5 litru desetistupňového piva ze 4,95 vteřiny,“ řekl prezident agentury Dobrý den Miroslav Marek.

Pohledná studentka Olga přitom vůbec netrénuje! Za den vypije maximálně litr tekutin. „Ráda zkouším nová piva, těch nikdy není dost, nejlepší jsou asi Krušovice, ty mi nejvíce chutnají, jinak Gambrinus, ten je v každé hospodě. Ráda ochutnám piva s nějakou specifickou, novou příchutí,“ uvedla k oblíbeným značkám. Na pivo občas zajde s partou v Táboře. „Většinou se mě i bojí, jsou zvyklí, že chlapi mají vždycky ve všem navrch, a když přijde nějaká holka, která je překoná, tak je to kolikrát i mrzí. Kamarádi to ale berou, vždycky si z někoho uděláme srandu,“ popsala.

Jak přišla na to, že by mohla překonat rekord? Za všechno může výčepní, který se staral o pití na rozlučkovém večírku základní školy. Na nejmenovaném fotbalovém hřišti jí namísto jednoho omylem natočil piva dvě. Jedno proto vypila naráz a hostinský se nestačil divit, myslel, že ho někam vylila.

Olgu do města rekordů doprovodili spolužáci ze školy Informatiky a spojů. Nejdříve absolvovala výpočetní systémy a grafiku, nyní studuje bezpečnostní systémy.

V České knize rekordů je řada ženských pivních disciplin. Třeba desetičlenné družstvo žen dokázalo loni v září štafetovým způsobem vypít deset piv v čase 2:56,84 minuty. Byly v něm výhradně dospělé občanky jediné obce - Bratronice.

Zdroj: MF Dnes

Zdroj videa: i.vysočina.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Tomáš Kroupa

pondělí, 7. duben 2008
10:00

Tomáš Kroupa

No ale jestli jsem si všiml dobře, tak do sebe klopí milované G. To tedy klobouk dolů, to musí mít asi hodně natrénováno na sifonu, že se nezadusila...


Martin Štros

pátek, 4. duben 2008
21:07

Mě zase zaujalo to vypití piva na rozlučkovém večírku základní školy ;) ale je to sympaťačka
to Rosťa: myslim že za tři vteřiny nepoznáš, jestli do sebe liješ Krušky, Gambáčka, Svijany, nebo Bona ;)


napsal(a): Martin Štros [Odpovědět]

Rosťa

pátek, 4. duben 2008
15:59

Rosťa

Tak prosim, nastupuje generace nových žen! Krušovice a Géčko za 3 vteřiny! No future!


napsal(a): Rosťa [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI