Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pilsner Urquell je nejprodávanějším dováženým pivem v Německu

Co se píše o pivovarech a pivu


Pilsner Urquell je nejprodávanějším dováženým pivem v Německu

[středa, 6. únor 2008]

Čtenáři odborného německého časopisu Getränke (Nápoje) čerstvě vyhlásili ležák Pilsner Urquell za prodejně nejúspěšnější značku roku 2007 v segmentu prémiových piv. Pilsner Urquell je nyní nejprodávanějším importovaným pivem v Německu, s aktuálním podílem 27 % v tomto tržním segmentu.

Německo je známé jako země s velmi silným konkurenčním tlakem mezi obchodními řetězci. Přesto se nám daří vyvážet k našim západním sousedům nejvíce našeho piva. Německo vede žebříček exportních zemí Plzeňského Prazdroje před Spojenými státy

a Slovenskem. Díky silné distribuční síti je prémiový ležák Pilsner Urquell dostupný ve 1400 německých restauracích. Balené pivo je v prodeji po celém Německu ve 20 000 obchodech za cenu, která je vyšší než u většiny konkurenčních prémiových piv.

„Přitom německý distribuční systém je složitější než český. Do hry vstupuje vedle obchodníka a velkoobchodu ještě distributor, o marži se tedy dělí více subjektů. Přesto si v prémiovém segmentu udržujeme mezi ležáky výsadní postavení. V porovnání s průměrnou cenou piva na německém trhu je Pilsner Urquell více než o polovinu dražší.

Podobně jako v Čechách, ani cenu v Německu ovšem nemůžeme ovlivňovat vzhledem k antimonopolním zákonům,“ říká Jiří Mareček, mluvčí Plzeňského Prazdroje.

Silná marketingová a distribuční podpora SABMiller pomohla značce k růstu i v uplynulých letech, kdy prodeje v segmentu importovaných piv v Německu naopak obecně klesaly. Navíc v loňském roce poklesl celý německý pivní trh přibližně o 3%. Pilsner Urquell obstál i v nesmírně tvrdém konkurenčním tlaku, který na německém trhu panuje. I proto ho čtenáři odborného německého časopisu Getränke (Nápoje) v úvodním čísle roku 2008 vyhlásili za prodejně nejúspěšnější značku roku 2007 v segmentu prémiových piv.

Pilsner Urquell se vymezuje vůči módním trendům

Na podporu prodeje piva Pilsner Urquell jsme v Německu také spustili rozsáhlou reklamní kampaň, jejímž hlavním sloganem je:

„Ohne Lemon. Ohne Cranberry. Ohne Bullshit.“

(„Bez citronu. Bez brusinek. Bez nesmyslů.“)

Kampaň se rozjela v 7 městech – Berlín, Hamburg, Kolín, Lipsko, Drážďany, Erfurt, Jena a Gera. Zacílena je hlavně na generaci pivních požitkářů ve věku 25-39 let. „Pilsner Urquell v kampani sděluje konzumentům, že toto pivo nepotřebuje následovat krátkodobé trendy, ke kterým se často kloní zmíněná skupina konzumentů. Právě různé mixy a koktejly z piva jsou v Německu velmi rozšířené a oblíbené,“ dodává Jiří Mareček.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje

[SABMiller] 18:11 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Pramech

čtvrtek, 7. únor 2008
11:12

Pramech

Ano, ano, je to asi jako když souložíš s nejsouloženějším děvčetem ze vsi.


napsal(a): Pramech [Odpovědět]

Martin Štros

čtvrtek, 7. únor 2008
00:36

No tak když odhlédnu od skutečné kvality Pilsnera, tak na mě heslo, že je něco nejprodávanějším, působí jednoznačně pozitivně. Pravděpodobně to nebude špatné (byť to nemusí být nejlepší). Pokud v něčem nejsem moc znalý, tak přirozeně mám tendenci sáhnout po tom nejznámějším - nejprodávanější ;)
Páni manažeři moc dobře vědí, co říkají a proč to říkají a dobře vědí, že to funguje. Možná ne u piva na Chodyho, ale u 99 % pivařů ano. A u Chodyho to možná taky tak fanguje, když si kupuje čaj, pračku nebo horské kolo ;) Ostatně miliardové zisky Prazdroje ukazují, že svou práci manažeři zvládají více než dobře.


napsal(a): Martin Štros [Odpovědět]

Dwarf

středa, 6. únor 2008
22:20

Dwarf

já kupuju spoustu nejprodávanějších věcí, napadaj mě třeba rohlíky :))


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

Chody

středa, 6. únor 2008
20:49

Chody

to Martin Štros:
Možná, že i ano, ale rozhodně mi slogan, že je něco nejprodávanější nepřesvědčí o tom, že bych si to koupil, tak jak si myslí pánové manažéři ...


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Adsense

28. březen 2024
16:35


posted by: Inzerce

Martin Štros

středa, 6. únor 2008
20:25

to Chody: A ty chody nekupuješ nic nejprodávanějšího?


napsal(a): Martin Štros [Odpovědět]

Chody

středa, 6. únor 2008
18:14

Chody

Tak nevím, ale slovo "nejprodávanější" mě tak nějak z principu či ze zkušenosti odrazuje ...


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI