Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Freistadtský pivovar vyrábí zvláštní edici 40 000 lahví k IQ Janner rallye

Co se píše o pivovarech a pivu


Freistadtský pivovar vyrábí zvláštní edici 40 000 lahví k IQ Janner rallye

[středa, 26. prosinec 2007]

„Počáteční hvizd“ k IQ Janner rallye 2008 s rallye pivem

Freistadtský pivovar vyrábí zvláštní edici 40 000 lahví

Parc fermé a akce v předvečer v prostoru největšího pivovaru v Mühlviertelu

IQ Jänner Rallye, která se koná od 3. do 5. ledna 2008 v oblasti Freistadtu v Mühlviertelu, může nabídnout některé zajímavosti také z hlediska kulinářského. Již počtvrté bude během podniku k mání tradiční rallye pivo. Freistadtský pivovar naplnil speciálně pro tento podnik 40 000 lhaví (0,3 l). Stejně jako loni je na zadní etiketě vytištěno 25 různých veselých výroků o rallye. Rallye pivo (značka Ratsherrntrunk) je k dostání v gastronomických provozech kolem Freistadtu a také u občerstvení hasičů podél trati.

„Rallye pivo již patří k IQ Jänner rallye. Diváci ho velice dobře přijali a v minulých dvou letech bylo vždycky vyprodané. Proto jsme zvýšili produkci z 30.000 na 40.000. Zvláště se ale těším na naši rychlostní zkoušku, která startuje pouhé dva kilometry od Freistadtu a kde jsme naplánovali pro diváky některé zajímavé akce“, uvádí Ewald Pöschko, prokurista Freistadtského pivovaru.

Již od čtvrtka (3. ledna) bude dvůr pivovaru ve Freistadtu v centru dění. Nachází se zde parc fermé IQ Jänner Rallye 2008. A jako každý první čtvrtek v měsíci se v prostorech pivovaru od 18.00 do 20.00 hodin koná „odpískání“. Toto společenské posezení po práci bude tentokrát vylepšeno auty rallye. Pöschko: „Při této akci máme asi 500 hostů. Pro ně je samozřejmě zvláštním zážitkem, když každou minutu vjede do dvora jedno auto rallye. Taková rallye na vlastní kůži.“ Vstupné na „odpískání“ činí 6 eur. Za to dostane návštěvník pivní sklenici, se kterou může ochutnávat různé druhy piva z pivovaru Freistadt. Dále se bude podávat také malá svačina.

Pivovar ve Freistadtu je jedním z 19 malých pivovarů v Horních Rakousích a je největší ze šesti pivovarů v Mühlviertelu. Budova pivovaru byla postavena v letech 1770 až 1780, přičemž již v roce 1363 propůjčil vévoda Rudolf IV. občanům Freistadtu privilegium vařit a čepovat pivo. Od počátku byl pivovar veden jako komuna. Tato právní forma je dnes poslední svého druhu ve střední Evropě.

Výstav Freistadtského piva činí cca 60 000 hl ročně v sedmi různých druzích (Ratsherrntrunk, Märzen, Midium, Dunkel, Weihnachtsbock, jediné nakuřované pivo „Rauchbier“ v Rakousku a od ledna Bio-Zwickel). A k tomu 20 000 hl Freistadtské limonády. Pivo se prodává prostřednictvím 350 partnerů v hostincích a 250 obchodních partnerů v Mühlviertelu a v oblasti Lince.

Zdroj: CAR.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI