Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Dění v listopadu 2007

Co se píše o pivovarech a pivu


Dění v listopadu 2007

[pátek, 23. listopad 2007]

Dárkový multipack Staropramen přináší splnění klukovských snů!

Staropramen uvádí na trh dárkový multipack Staropramen, který spotřebitelům přináší možnost splnit si klukovský sen. V novém balení, které obsahuje čtyři piva Staropramen Ležák, čtyři piva Staropramen Granát a originální půllitrovou sklenici, se nachází rovněž stírací los. Ten je klíčem ke splnění nevšedních zážitků.

„Dárkový multipack přináší kombinaci dvou ležáků Staropramen, světlého a polotmavého, a jako dárek originální sklenici. Chtěli jsme pro spotřebitele v době Vánoc připravit navíc něco výjimečného, proto jim dává nový multipack možnost splnit si své dávné přání – ať už je to cesta kolem světa, let ve stíhačce, VIP návštěva Formule 1 nebo třeba kaskadérský kurs,“ říká Daniel Musialek, manažer značky Staropramen.

Stačí setřít soutěžní los, který se nachází uvnitř každého balení, a odeslat kód pomocí SMS. Soutěžící obdrží obratem zprávu s informací o aktuálním pořadí dané SMS. Každá 10 000. soutěžní SMS vyhrává 100 000 Kč na splnění snu.

Pravidla soutěže jsou uveřejněna na www.staropramen.cz.

Dárkový multipack Staropramen bude v prodeji počátkem listopadu, a to především v hypermarketech po celé České republice. Jeho doporučená cena je 139 Kč. Samotná soutěž bude probíhat do 31. března 2008.

Autorem grafického návrhu dárkového multipacku Staropramen je agentura Unity GDG. (Tisková zpráva Pivovarů Straopramen)

Inspirace pro znalce

Dokonalou chuť prémiového ležáku Stella Artois, osvěžující Hoegaarden White s vůní po pomerančích a koriandru, temnou barvu klášterního piva Leffe Bruin a pikantní chuť macerovaných třešní v Belle-Vue Kriek.

To vše si můžete vychutnat díky nové Gurmánské kolekci, kterou pouze pro vánoční období uvádějí na trh Pivovary Staropramen. Průvodce gurmánskou kolekcí, který je součástí dárkového balení, Vám krom charakteru a historie představí i recepty vhodné ke každému typu piva. K dostání ve vybraných hypermarketech a supermarketech. Doporučená prodejní cena 129 Kč. (Tisková zpráva Pivovarů Staropramen)

Pivovary InBev zvýšily zisk méně, než se čekalo

Zvýšení čtvrtletního zisku o 8,5 procenta zaostalo za očekáváním belgické firmy i analytiků. Největší světový producent piva InBev z Belgie ve třetím čtvrtletí zvýšil zisk o 8,5 procenta, ale předpovědi své i analytiků tím nenaplnil. InBev ve čtvrtek oznámil, že zvýšil provozní zisk (EBITDA) na 1,33 miliardy eur (35,8 miliardy Kč). Analytici ale očekávali profit 1,35 miliardy. InBev, jehož hlavními značkami jsou Stella Artois, Beck's a Brahma, vaří pivo i v Česku.

"Náš výsledek za třetí čtvrtletí 2007 byl pod našimi předpoklady," uvedl ve zprávě generální ředitel skupiny Carlos Brito. Dodal ale, že skupina pracuje na tom, aby za poslední čtvrtletí roku předložila silné výsledky.

Výstav piva ve skupině InBev se za červenec až září zvýšil o 3,6 procenta. Tržby vzrostly na 3,78 miliardy eur, což představuje nárůst o 4,8 procenta. Ani tržby ale nenaplnily předpovědi; analytici je odhadovali na 3,82 miliardy.

Kladně se ve výsledcích skupiny projevila Jižní Amerika a také východní Evropa přinesla InBevu zlepšení. V západní Evropě, která je hlavním trhem skupiny, ale prodej piva zhoršilo špatné počasí během léta. Provozní zisk v regionu proto klesl o 13,2 procenta. V Severní Americe proti tomu očištěný zisk InBevu vzrostl díky snižování nákladů.

InBev dodal, že mu růst cen komodit z posledních měsíců zvýší v příštím roce náklady ve všech divizích. Jde zejména o ceny ječmene a sladu. Řízení rizik a úsporné programy by ale měly zajistit, že náklady na prodaný hektolitr v příštím roce porostou shodně s inflací, napsala agentura Reuters.

Společnost InBev vznikla v roce 2004 spojením belgického pivovaru Interbrew a brazilské nápojové společnosti AmBev a nyní jeho produkce piva těsně překračuje produkci světové dvojky SABMilleru. Na českém trhu s pivem má InBev se značkami Staropramen, Ostravar a Braník asi 15procentní podíl. (InBev)

[AB InBev] 14:01 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI