Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Jak bojuje Zlatopramen a Březňák?

Co se píše o pivovarech a pivu


Jak bojuje Zlatopramen a Březňák?

[úterý, 23. srpen 2005]

Jak to vidí Josef Vejlupek prokurista Drinks Union

* Jak se žije českému výrobci piva v konkurenci nadnárodních koncernů?

Konkurenční boj především s velkými nadnárodními společnostmi je stále těžší a je pro nás proto potěšitelné, že máme velkou řadu věrných zákazníků. Našimi největšími konkurenty jsou všichni ti, kteří jsou před námi, tedy Plzeň, Staropramen, Budvar, jakkoli nepodceňujeme ani regionální pivovary. Častokrát se ale stává, že se k nám majitelé restaurací, „namlsaní“ nabídkou konkurentů, opět vracejí zpět, protože jejich štamgasti si naše pivo zase vyžádají.

* Jak vypadá servis hospodským? Platíte jim například za to, že odebírají pivo z Ústeckých pivovarů?

Velké investice ve vybavení restaurací vždy zvažujeme, protože jsme jako jeden z mála pivovarských podniků česká firma se stoprocentně českým kapitálem, nestojí za námi bohaté nadnárodní koncerny. Proto partnerům namísto finančních prostředků spíše nabízíme pomoc při netradičních projektech, jako jsou akce přímo na provozovně -majálesy, kulečníkové soutěže a podobně. Samozřejmostí je servis ve formě dodání základní výbavy, což jsou sklenice, ubrusy či podtácky. V poslední době jsme se zaměřili na pořádání školení pro hostinský personál a majitele restaurací. Proto máme i vlastní "univerzitu", v níž proškolujeme všechny, kdo mají zájem, v historii pivovarnictví , technologii výroby piva, letos už děláme i kursy stolničení. Toto vzdělávání či dovzdělávání nabízíme našim smluvním pratnerům zdarma, dveře ale nezavíráme nikomu. Dokonce ani těm, kteří točí konkurenční značky, tam však uvažujeme o nějakém poplatku.

* Severočeši jsou zdá se patrioti. O vaše pivo je v kraji zájem, že?

I přes velkou konkurenci máme v Ústeckém kraji výhodu tradice, je to náš domácí trh. Navíc se snažíme našim spotřebitelům nabídnout víc než jen pivo. Proto vedle samozřejmé péče o špičkovou kvalitu piva podporujeme i řadu dalších veřejně prospěšných aktivit. Jsme například generálním sponzorem Filmového léta se Zlatopramenem kinematografu bratří Čadíků, naše zaměstnanecká iniciativa - nadační fond Občanská volba podporuje dětské oddělení Masarykovy nemocnice v Ústí, příspíváme na opravu zvonu kostela v Krásném Březně atd. (MF Dnes)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI