Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Do hospod dorazí pivní Speciály ze spilky

Co se píše o pivovarech a pivu


Do hospod dorazí pivní Speciály ze spilky

[úterý, 19. duben 2016]

Pivovar Ostravar pokračuje v nastaveném trendu novinek připravených pro letošní rok. Po partnerství s největší halou na Moravě, novém konceptu hospod s názvem Ostravarna a změně formátu oblíbených Slavností pivovaru přicházejí ostravští pivovarníci v těchto dnech s novou pivní řadou. Ponese název „Speciály ze spilky“ a bude zahrnovat pivo určené pro vybrané hospody a restaurace.

Do této chvíle byly kmenovým portfoliem ostravského pivovaru dvě značky - prémiový ležák Ostravar Premium a světlé výčepní pivo Ostravar Originál. Svou nabídku Ostravar občas rozšiřoval zejména o piva vařená ke speciálním příležitostem (Slavnosti pivovaru, Den českého piva, Velikonoce, apod.). Při jejich vaření ostravští sládci využívali nejen svého umu a dovedností předávaných z generace na generaci, ale také faktu, že Ostravar jako jeden z posledních velkých pivovarů používá při přípravě piva otevřené kádě spilky.

Spilka nám umožňuje větší variabilitu objemů a navíc se můžeme každé z várek věnovat samostatně tak, aby získala ty nejlepší vlastnosti. Vzpomeňte si na Kelt, Strong, Stopatnáctku nebo Velvet. Všechny tyto značky nesou pečeť naší spilky,“ připomíná vrchní sládek ostravského pivovaru Roman Richter.

Od dubna letošního roku se pivní speciály stanou nově třetí plnohodnotnou kmenovou značkou ostravského pivovaru. Nová značka ponese název „Speciály ze spilky“ „Speciály ze spilky, jak už jejich název vypovídá, budou uvařeny podle speciálních receptur, ať už zcela nových, nebo těch, které v minulosti slavily u našich spotřebitelů úspěch. K jejich výrobě budeme používat tradiční postupy i netradiční suroviny. Na čepu budou speciály pouze omezenou dobu,“ vysvětluje Zuzana Cieciotková, manažerka značky.

Ostravar si od speciálů ze spilky slibuje pravidelné zpestření nabídky pro spotřebitele i podporu svých vybraných hospod, neboť speciály budou stáčeny výhradně do sudů. Hospodští společně s pivem obdrží také speciální pivní sklo. Konkrétně džbánky o obsahu 0,4 l zvané „bucláčky“. „V případě speciálů ze spilky nám nejde o množství vypitého piva, ale o to, aby si spotřebitelé pivo náležitě vychutnali. Proto jsme tentokrát sáhli po objemu 0,4 litrů.“ říká Zuzana Cieciotková.

Prvním pivem, které uvede novou rodinu ostravských speciálů na trh, bude černé pivo Černá Barbora. „Pivo, které dostalo jméno po patronce ostravských havířů, vyniká přirozenou hořkostí. Vaří se ze čtyř sladů a na rozdíl od mnoha jiných černých piv není uměle přislazováno,“ uvádí vrchní sládek ostravského pivovaru Roman Richter. Na čepu by měla být černá Barbora minimálně do konce letních prázdnin.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI