Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Sedm Kulí z Benešova dostane Top Delikatesu

Co se píše o pivovarech a pivu


Sedm Kulí z Benešova dostane Top Delikatesu

[úterý, 19. duben 2016]

Letos v pořadí 19. ročník veletrhu GastroFair Víno&Delikatesy, který se uskuteční ve dnech 26. – 28. 4. 2016 na pražském Výstavišti, představí během tří dnů největší expozici vín, destilátů a dalších nápojů včetně pochutin z „nových“ zemí Evropské unie. Pestrou nabídku doplní také točené pivo Ferdinand z Benešova.

Benešovský pivovar, který každoročně boduje v různých soutěžích, letos nově získá právě na tomto veletrhu certifikát TOP DELIKATESA. Konkrétně zde bude oceněn polotmavý speciál 13% Sedm Kulí. Certifikát bude moc pak užívat po dobu čtyř let. Polotmavý speciál Sedm kulí je ochucené pivo s příchutí bylin s unikátní a nenapodobitelnou hořkosladkou chutí. Pivovar Ferdinand k výrobě piva používá technologii spodního kvašení a dozrávání v ležáckých sklepích. Je jeden z mála posledních pivovarů v ČR provozujících vlastní humnovou sladovnu. Právě slad, který je důležitou součástí při vaření piva, dostává pivovar do popředí mezi pivovarnickou obec. Ročně ho zde vyrobí až 2300 tun.

Pivovar je nejsilnější značkou v regionu Benešova, ale postupně se mu daří dostávat i za tyto hranice a tak pivo již můžete ochutnat v Brně, Hradci Králové nebo Jindřichově Hradci. V Praze je možné zajít na Ferdinanda do více než třiceti provozoven, například Pivnice Ferdinand, restaurace Lalibela nebo nově otevřená Pragovka ve Vysočanech. Mimo restaurace funguje také služba Ferdadomu.cz, kdy každou středu pivovar zaváží předem objednané pivo na pražské adresy.

Pokud tedy ještě neznáte benešovské pivo nebo se budete chtít na veletrhu osvěžit skutečným pivem, určitě vyhledejte stánek Ferdinand.

Více na www.skutecnepivo.cz nebo také na www.vegoprag.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI