Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Apríl s vôňou poctivého piva

Co se píše o pivovarech a pivu


Apríl s vôňou poctivého piva

[pátek, 8. duben 2016]

Stalo sa už príjemnou tradíciou, že minimálne dvakrát do roka sa splnia sny všetkých milovníkov pív z malých remeselných pivovarov, keď sa ich obľúbené známe kúsky, ale i očakávané novinky ocitnú pod jednou strechou na podujatí Salón Piva. Nebude tomu inak ani tento rok, kedy sa pivári môžu zúčastniť tohto podujatia hneď na dvoch miestach. Začiatkom apríla ochutnávali v Košiciach a 13. – 15. apríla bude Salón Piva už tradične v bratislavskej Starej tržnici.

Aj keď si toto degustačné podujatie vytýčilo za cieľ naučiť konzumentov piva čo-to o jeho príprave, podávaní, či možnostiach kombinácií s jedlom, organizátor výstavy Ivan Čižmárik priznáva: „Mám pocit, že našich pravidelných návštevníkov už naozaj netreba vzdelávať, čo sa pivnej kultúry týka. Na naše podujatia chodia fajnšmekri, ktorí sú rozhľadení a vyslovene sa tešia na každoročné či sezónne novinky.“ A tých veru nebude málo. Ich spoločným menovateľom je krásny nový pohár typu TEKU od nemeckého výrobcu Rastal, do ktorého si návštevníci budú môcť načapovať degustačné vzorky. Milovníci kooperačných várok určite privítajú druhú edíciu piva Happy Friday 13, navarenú chlapcami zo Salónu Piva a Richtára Jakuba. Taktiež ocenia aj ich spoločný počin, kooperačnú várku s kočovným pivovarom Hellstork, ktorú navarili v pivovare Sessler. Súčasťou podujatia bude opäť aj Street Food Festival s ponukou dobrého jedla priamo pred Starou tržnicou.

Partnerom podujatia je každoročne aj Asociácia malých nezávislých pivovarov Slovenska (AMNPS), ktorej členovia sú okrem samotnej asociácie združení aj v hnutí PIVOBRANA založenom na obranu nezávislého slovenského piva (www.pivobrana.sk). Na svoje si prídu milovníci piva z Banskobystrického pivovaru Urpiner, rožňavského Kalteneckera, Holíčskeho pivovaru Wywar, bratislavského minipivovaru Richtár Jakub, pivovaru Fabrika z Bratislavy, trnavského pivovaru Sessler, podtatranského pivovaru Buntavar, kvačianskeho pivovaru Brontvai, pivovaru Stupavar zo Záhoria, Piešťanského pivovaru, ale aj mnohých ďalších slovenských, českých i iných zahraničných pivovarov. Chýbať nebudú ani populárne cidre, či vychytaná pivná marmeláda Beermalade. Predseda AMNPS Ľubomír Vančo má k tomuto podujatiu kladný vzťah: „Počet návštevníkov tohto podujatia každý rok stúpa, čo ma nesmierne teší. Členovia asociácie berú Salón Piva ako príležitosť na podebatovanie si medzi sebou, ale aj na vyjadrenie vďačnosti našim stálym zákazníkom a fanúšikom. Niektoré tváre už dobre poznáme a vnímame ich ako svojich priateľov.

Na Salóne Piva za vstupné v hodnote 5 € na jeden deň dostanú návštevníci sklený pohár TEKU, katalóg pivovarov so zoznamom pív a ceruzku, aby si mohli do katalógu robiť poznámky. Kto by chcel akciu navštíviť každý deň, za trojdňovú permanentku zaplatí 10 €. K dispozícii budú tradične aj žetóny v hodnote 0,50 €, ktoré budú zameniteľné v stánkoch pivovarov za pivo a za jedlo. Salón Piva je otvorený od 15.00 do 23.00 hod.

Viac informácií nájdete na www.salonpiva.sk


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI