Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovary Staropramen loni zaznamenaly růst exportu a posílení pozice značky Staropramen v zahraničí

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovary Staropramen loni zaznamenaly růst exportu a posílení pozice značky Staropramen v zahraničí

[pátek, 25. březen 2016]

Celkové prodeje jsou dlouhodobě stabilní, již čtvrtým rokem se pohybují na úrovni 3,1 milionu hektolitrů.

Pivovary Staropramen, druhý největší výrobce piva v Česku a významný exportér, loni prodaly celkem 3,12 milionu hektolitrů piva a nápojů (bez započtení licenční výroby v zahraničí). Dařilo se především exportu Staropramenu do zahraničí, kde jeho prodeje vzrostly o 7 % a to především na Slovensku, ve Velké Británii a Německu.

Další výrazný krok v posilování pozice Staropramenu v zahraničí

Za dalším nárůstem exportu Staropramenu, který překročil hranici 600 tisíc prodaných hektolitrů, stojí správně zvolená marketingová strategie spolu s posílením role značky v portfoliu mateřské společnosti Molson Coors, ve kterém Staropramen patří mezi tři klíčové značky skupiny a je tak značkou, která má mezinárodní podporu na klíčových trzích.

Smíchovské pivo tak mohou ochutnat spotřebitelé ve 34 zemích světa. Na některých trzích je nejprodávanější českou importovanou značkou. Sílu Staropramenu v zahraničí dokládá i růst licenční výroby, díky kterému se Staropramen řadí mezi nejprodávanější česká piva v zahraničí vůbec.

V Česku investice do plechovek, tankových hospod, ciderů a podpory Sportovního kina

V Česku Pivovary Staropramen loni investovaly do modernizace balící linky na plechovky v pivovaru Staropramen, tankových technologií do hospod, rozšíření portfolia ciderů značky Carling o dvě nové příchutě a převzetí distribuce prémiového mexického ležáku Corona. Výraznou investicí podporující prodej v hospodách a restauracích pak bylo nastartování projektu Sportovního kina ve spolupráci se společností O2 Czech Republic.

Především investice do stále populárnějších plechovek a do trendových ciderů přinesly růst jejich prodejů v řádu desítek procent. Za růstem plechovkového segmentu u nás je stále větší obliba Čechů v pohodlných baleních, které spotřebitelům poskytují pivní mobilitu a praktičnost. Pivovary Staropramen investovaly do rozvoje plechovkové stáčecí linky na Smíchově více než 100 milionů korun, díky čemuž linka zvýšila svou kapacitu o 30 % a umí nově balit nové druhy plechovek i plechovková multibalení. Výsledkem investic do podpory plechovek je meziroční růst jejich prodejů o téměř 20 %.

Rozšíření portfolia ciderů značky Carling o dvě nové příchutě spolu s efektivní podporou prodeje a velmi teplým létem pomohlo k nárůstu jejich spotřeby o výrazných 44 %.

Důležitou oblastí, na níž se Pivovary Staropramen dlouhodobě zaměřují, jsou projekty na podporu prodeje v segmentu gastronomie. Mezi ty, které pomáhají zvyšovat kvalitu čepovaných piv a tím lákat lidi k návštěvě hospod je projekt podpory tankových technologií, skrze které se díky zvýšení jejich počtu podařilo meziročně prodat o 14 % piva více.

Na podzim loňského roku pak Staropramen zahájil hlavní kampaň svého nového projektu podporujícího prodeje v hospodách a restauracích. Projekt Staropramen Sportovního kina je založen na zvýhodněné nabídce marketingového balíčku zahrnující O2TV Business se širokou nabídkou sportovních kanálů včetně exklusivních přenosů na O2 Sport pro provozovatele hospod a restaurací. Cílem je lákat štamgasty k pravidelné návštěvě sledování zápasů do hospod s tímto kinem. Do projektu se doposud zapojilo více než 700 hospod a výsledky potvrzují zhruba 10% nárůst tržeb.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI