Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Nové prostory, nový výčep a pivo z tanků

Co se píše o pivovarech a pivu


Nové prostory, nový výčep a pivo z tanků

[úterý, 3. listopad 2015]

Pilsner Urquell Original Restaurant SLEZSKA v Ostravě se dočkal rozšíření prostor, nového výčepu v patře a tankového ležáku Pilsner Urquell.

O šedesát míst na celkovou kapacitu dvě stě šedesát byl rozšířen Pilsner Urquell Original Restaurant SLEZSKA v Ostravě. Ale to není jediná novinka. Přibyl druhý výčep v patře, další sociální zařízení, a především tankovna pro plzeňský ležák Pilsner Urquell.

Dosud jediná vlajková loď značky Pilsner Urquell v Moravskoslezském kraji, ostravský Pilsner Urquell Original Restaurant SLEZSKA, získává stále více hostů. Proto se objevila potřeba prostory restaurace rozšířit, zmodernizovat a také instalovat tankové hospodářství, aby hosté dostali pivo v nejlepší kondici.

Současní provozovatelé paní Kateřina Ptáčková a pan Martin Sláma, mimochodem několikanásobný finalista soutěže Pilsner Urquell Master Bartender, stávali za výčepem ostravské puorky od roku 2007. Je zřejmé, že znají provoz do detailu, a když přišla v roce 2012 nabídka restaurant převzít, neváhali. Přidali k tomu dlouholetou praxi v oboru, zahraniční zkušenosti a své nadšení pro plzeňský ležák. S Martinem Slámou a Kateřinou Ptáčkovou přišel v lednu 2013 do ostravské puorky školený personál, lepší péče o pivo, kvalitnější gastronomie a noví hosté, mezi kterými nechybí například vítkovičtí hokejisté.

Hosté přibývali, štamgasti se vraceli a nám bylo jasné, že musíme kapacity restaurace rozšířit,“ vysvětlují provozovatelé tříměsíční přerušení provozu, a dodávají: „Nově přibylo 60 míst, další sociální zázemí, druhý výčep v patře, a především pivní tanky. Jediným problémem při rozšiřování kapacity restaurace byla nutnost zvednout střechu budovy bývalého tramvajového depa a pozdějšího skladu knih a papíru.

Martina Slámu, ačkoli má nyní na starosti společně s Kateřinou Ptáčkovou chod celé restaurace, můžete stále vidět především v pátek za pípou, jak doslova kouzlí jednu hladinku za druhou. Pivu rozumí, o čemž svědčí jak jeho několikanásobná účast ve finále soutěže Pilsner Urquell Master Bartender, tak také fakt, že rád učí, jak se správně starat o pivo a jak jej čepovat, nejen své zaměstnance a spolupracovníky, ale i třeba hosty. Mezi službami Pilsner Urquell Original Restaurantu SLEZSKA je i škola čepování.

V nabídce čepovaných piv je samozřejmě na prvním místě ležák Pilsner Urquell, nově čepovaný z pivních tanků, dále Velkopopovický Kozel Černý, Birell, pšeničný speciál Fénix a sezonní speciál Pilsner Urquell nefiltrovaný.

Nemalý podíl na současném růstu obliby PUOR SLEZSKA má i partnerka Martina Slámy, Kateřina Ptáčková. V ostravské puorce pracuje deset let, i ona se zúčastnila soutěže Pilsner Urquell Master Bartender a společně s Martinem se podílela na přestavbě a rozšíření restaurace. Nyní má na starosti především gastronomii.

Kuchyně nabízí tradiční česká jídla i pochoutky k pivu, ale chlubí se především steaky a burgery ze speciálně připraveného masa, které zraje metodou suchého zrání po dobu 21 dní. Podle slov Kateřiny Ptáčkové jídlo musí dobře chutnat a dobře na talíři vypadat.

A čím se oba provozovatelé ve svém podnikání řídí? „Jednoznačně je to spokojený zákazník. Pokud dostane požadovanou kvalitu jídla, pití, prostředí a personálu, bude spokojen a bude se vracet. Nám se to daří, a to i díky celému týmu spolupracovníků, kteří s námi pracují beze změny od začátku.

Má-li něco u nás opravdu bohatou tradici, pak je to české pivovarnictví v čele s plzeňským ležákem. Proslulost a věhlas českého piva plzeňského typu prostupuje interiérem ostravské restaurace, která využívá koncept značky Pilsner Urquell. Restaurace pyšnící se názvem Pilsner Urquell Original Restaurant, zkráceně PUOR, nabízejí hostům příležitost vychutnat si plzeňský ležák Pilsner Urquell v jedinečném prostředí.

Pilsner Urquell Original Restaurant SLEZSKA, Kolejní 2, 702 00 Ostrava


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI