Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Blíží se Den českého piva. Holba načepuje pivařům rytířský kousek.

Co se píše o pivovarech a pivu


Blíží se Den českého piva. Holba načepuje pivařům rytířský kousek.

[středa, 16. září 2015]

Den Českého piva je velkolepou oslavou nejoblíbenějšího nápoje Čechů. Ve vybraných hospodách se rozběhne před svátkem Sv. Václava v neděli 27. září a potrvá až do soboty 3. října. Letos ho Češi a všichni příznivci Ryzího piva z hor oslaví už potřetí.

Na oslavu jsou dobře připraveni také hanušovičtí pivovarníci. V Holbě se rozhodli uctít Sv. Václava, patrona všech pivovarníků, skutečně rytířským kouskem. Chrání ho hustá pěna, vyniká svojí plnou dokonale vyváženou chutí a jeho říz se vyrovná ostrosti meče. Jde o Svatováclavský kroužkovaný ležák. Je oslavou Sv. Václava – stejně mocný a plný života. V Holbě ho uvařili v limitovaném množství a v restauracích se jím bude připíjet už od příštího víkendu.

Svatováclavský kroužkovaný ležák vzniká ze světlého ležáku Holba přidáním rozkvašené mladiny ve stadiu bílých kroužků, proto kroužkovaný ležák. Je to živé pivo s vyšším podílem pivních kvasinek a vitamínů a také plnou, přitom osvěžující chutí. Svatováclavský kroužkovaný ležák má charakteristický zákal, výborný říz a 4,9% alkoholu. Aby získal svoje přednosti, je nutné si s ním vyhrát a dát mu čas. Na výrobu ležáků jsou v Holbě skutečně mistři, což dokládá i poslední světové ocenění Best European Lager pro Holbu Premium a řada dalších medailí. Svatováclavský kroužkovaný ležák Holba bude na čepu ve vybraných restauracích. První sud s „kroužkovaným“ slavnostně narazí sládek pivovaru Holba Luděk Reichl v sobotu 26. září v Pivovarské restauraci, kde se setká a připije si s hosty.

Kroužkovaný ležák bude k dispozici pouze v omezeném množství a právě nyní je tedy ideální příležitost posedět s přáteli v příjemné atmosféře útulných podhorských hospůdek s Holbou na čepu. Hostinští tady nabídnou nejen chuťovky k pivu, ale taky svatováclavské menu nebo krajové speciality a v některých dokonce naservírují pivo k jídlu zdarma, takže oslavit Svátek piva se určitě vyplatí.

Den českého piva se má stát celonárodní tradicí a posílit hrdost na pivo, náš národní nápoj. V historickém kontextu připomíná patrona všech pivovarníků Sv. Václava, proto se oslavy rozběhnou den před jeho svátkem. Přináší zábavnou osvětu, která přibližuje historii a tradici českého pivovarnictví a ukazuje na jeho jedinečnost i zajímavé propojení s gastronomií a naší kulturou.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI