Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Nealkoholická piva obsahují výrazně méně cukrů než slazené nápoje

Co se píše o pivovarech a pivu


Nealkoholická piva obsahují výrazně méně cukrů než slazené nápoje

[pondělí, 31. srpen 2015]

Nealkoholická piva obsahují výrazně méně cukrů než slazené nápoje[goto:http://www.novinky.cz/zena/zdravi/378778-nealkoholicka-piva-obsahuji-vyrazne-mene-cukru-nez-slazene-napoje.html]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Pípa

úterý, 1. září 2015
13:25

No, to je tedy objev! Zajímavější by bylo napsat, že nejmenší energetickou hodnotu z nealkopiv má Budvar Free 532 KJ/l) před Staropramen Nealko (598), vyjde-li se z přehledu rozborů značek. Nejen pro řidiče nebo třeba cyklisty to je v horku ideální nápoj. Ne nadarmo Josef Tolar, spolutvůrce prvního českého nealka z poloviny 70. let, které se jmenovalo Pito, říkal, že ho proto mají v oblibě i starší lidé. Složení Pita tehdy vzniklo v branickém pivovaře, kde sídlilo pokusné a vývojové středisko Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského, které na pokyn generálního ředitelství Pivovarů a sladoven nový projekt rozjelo. V době centrálního plánování to ani jinak nešlo. Nahoře to rozhodli a dole se to dělalo. První pito se pak uvařilo v českobudějovickém pivovaru Samson pod vedením výrobního náměstka a technologa Karla Bočka. Blablabla, další budvarskopivněmisionářské kecy.


napsal(a): Pípa [Odpovědět]

Pípa

úterý, 1. září 2015
13:17

No, to je tedy objev! Zajímavější by bylo napsat, že nejmenší energetickou hodnotu z nealkopiv má Budvar Free 532 KJ/l) před Staropramen Nealko (598), vyjde-li se z přehledu rozborů značek. Nejen pro řidiče nebo třeba cyklisty to je v horku ideální nápoj. Ne nadarmo Josef Tolar, spolutvůrce prvního českého nealka z poloviny 70. let, které se jmenovalo Pito, říkal, že ho proto mají v oblibě i starší lidé. Složení Pita tehdy vzniklo v branickém pivovaře, kde sídlilo pokusné a vývojové středisko Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského, které na pokyn generálního ředitelství Pivovarů a sladoven nový projekt rozjelo. V době centrálního plánování to ani jinak nešlo. Nahoře to rozhodli a dole se to dělalo. První pito se pak uvařilo v českobudějovickém pivovaru Samson pod vedením výrobního náměstka a technologa Karla Bočka.


napsal(a): Pípa [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI