Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Exportní pivo z pivovaru Tambor je Za Vodou

Co se píše o pivovarech a pivu


Exportní pivo z pivovaru Tambor je Za Vodou

[úterý, 25. srpen 2015]

Výjimečnou možnost ochutnat speciální pivo, které vzniklo v Královédvorském pivovaru Tambor, nabídne tento víkend (28 – 30. srpna 2015) Penzion Za vodou. Pivo nese název Zlej Blesk Am Lager a uvařit si ho nechala společnost Bad Flash Beer s.r.o. z Prahy. Autorem receptu je Jakub Veselý (Létající pivovar Falkon), hlavním sládkem byl Martin Vrba, jako podsládek a technolog působil Jan Pavlík, a jako laborantka a vařička piva Eva Pavlíková, všichni z Královédvorského pivovaru Tambor, kde se pivo vařilo a leželo. Jedná se o jednorázovou akci, která se už pravděpodobně nebude opakovat. Pivo bude v nabídce do „vypití“ zásoby, která není velká. Proto neváhejte a přijďte ochutnat do Penzionu Za Vodou!

Označení Amber se používá především pro americká piva typu Ale, kde je kladen důraz na barvu. Kvašení probíhá za tepla. Mají ovocnou a květinovou chuť, mohou být nasládlá a hořká.

Zlej Blesk Amber Lager 13

Pivní styl: American Amber Lager – legislativně: polotmavý ležák spodně kvašený nefiltrovaný

Extrakt původní mladiny: 13 %

Objem alkoholu: 5,7 %

Hořkost: 30 IBU

Složení: Voda, ječné slady (plzeňský, mnichovský, caramunich, carapils), chmel (Simcoe, Citra, Mosaic). Spodně kvašeno W95.

Exportní pivo z pivovaru Tambor je Za Vodou [p539]

Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI