Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Ostravar letos dokončil modernizaci stáčíren lahví i sudů za 66 milionů korun

Co se píše o pivovarech a pivu


Ostravar letos dokončil modernizaci stáčíren lahví i sudů za 66 milionů korun

[úterý, 16. červen 2015]

Pivovar Ostravar v posledním roce a půl zvýšil intenzitu investic a modernizuje své výrobní provozy. Po předchozí rekonstrukci degustační místnosti, laboratoří a spilky, jež Ostravar používá jako jeden z posledních velkých pivovarů v Česku, dokončil ostravský pivovar také projekt rekonstrukce obou stáčíren. Nová zařízení zvyšují kvalitu, kapacitu i flexibilitu stáčení lahví a sudů.

Ostravar vaří pivo pro Moravskoslezský kraj nepřetržitě od konce 19. století. Během 118 let pivovar uvařil přes 7 miliard půllitrů a prošel hned několika zásadními modernizacemi. Ta poslední se odehrála v uplynulých 14 měsících a Ostravar během ní provedl kompletní rekonstrukci obou stáčíren piva.

S rekonstrukcí stáčecích provozů začal Ostravar na stáčírně sudů

Modernizace spočívala především v pořízení tří nových plnících linek, které najednou zvládají hned pět operací – předmytí, sanitaci, sterilizaci, naplnění a kontrolu sudů. Všech pět operací dokáží nové stroje provést během 60 vteřin. Za hodinu nyní může Ostravar naplnit 180 padesátilitrových sudů.

Ve srovnání s původním zařízením přináší nové linky zvýšení kvality plnění sudů a vyšší spolehlivost provozu. Z technického hlediska mají například o jeden proces mytí navíc, nebo dokáží velmi přesně identifikovat jakékoliv poškození sudu a automaticky ho vyřadí ze stáčecího procesu. Tou nejdůležitější výhodou pro hospodské i konečné spotřebitele ale je, že díky naplnění novým zařízením bude naše pivo v sudech déle ve stejné kondici jako v pivovaru,“ zdůrazňuje vrchní sládek.

Nový plnič lahvového piva a od května nové etikety

Po rekonstrukci stáčírny sudů následovala modernizaci stáčírny lahví. Zde byl nainstalován nový plnící stroj od firmy KHS v hodnotě 30 miliónů korun. Nový plnící má 84 plnících hlav a zvládne naplnit 30 tisíc lahví za hodinu.

Nový plnič nám přináší tři výhody. Umožňuje nám stáčet do lahví pivo, které má téměř identické vlastnosti jako pivo z ležáckého tanku, má o 25% vyšší kapacitu a lze na něm také plnit různé objemové formáty,” popisuje přednosti nového stroje Roman Richter.

Čtrnáctiměsíční proces modernizace stáčíren završil Ostravar v květnu uvedením nových etiket. Etikety ještě více identifikují Ostravar s Moravskoslezským krajem a poprvé se na nich objevuje také historická budova ostravského pivovaru. „Každý spotřebitel, který si koupí láhev s novou etiketou, bude vědět, že byla láhev naplněna moderní technologií, která zajišťuje, že zákazník dostává pivo v té nejlepší kondici.

Léto ve znamení kultury a oživení regionu

Výrobní investice nyní ustoupí do pozadí a v létě se Ostravar soustředí na projekty, které podporují kulturní život na Ostravsku.

Kromě tradičních pivovarských Slavností, které se v Ostravě uskuteční letos již popatnácté, se Ostravar pustil do zcela nového projektu. “Jmenuje se Ostrava žije a jeho cílem je probudit život v ostravských ulicích a přinést hudbu do různých koutů Ostravy,” říká manažerka značky Zuzana Cieciotková. Projekt odstartoval 25.května a zahrnuje na 25 koncertů v centru, Porubě, Hrabůvce, Zábřehu nebo na Dubině. Ambasadorem nového projektu je Richard Krajčo s kapelou Kryštof.

Více informací o projektu naleznete na speciálním webu www.ostravazije.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI