Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Ze soutěže Pivo České republiky 2015 si Pivovary Lobkowicz odnesly devět ocenění

Co se píše o pivovarech a pivu


Ze soutěže Pivo České republiky 2015 si Pivovary Lobkowicz odnesly devět ocenění

[středa, 10. červen 2015]

Čtyři zlaté, dvě stříbrné a tři bronzové medaile obdržela společnost Pivovary Lobkowicz v rámci prestižní odborné degustační soutěže Pivo České republiky 2015. Uznání odborníků se dostalo Pivovarům Protivín, Rychtář, Klášter a Jihlava, kterým se podařilo obstát mezi vzorky z celkem 48 pivovarů z České republiky a Slovenska.

První místo v kategorii světlý ležák získal Klášter Ležák 11 % (Pivovar Klášter). Další tři zlatá ocenění patří Pivovaru Protivín - v kategorii tmavý ležák porota vyhodnotila jako nejlepší pivo Lobkowicz Premium Černý, mezi polotmavými pivy zvítězil Protivínský Granát a v sekci nealkoholické pivo pak Lobkowicz Premium Nealkoholický. Na druhém místě v kategorii světlé výčepní pivo bodoval Rychtář Fojt (Pivovar Rychtář). Třetí příčku v kategorii světlý ležák Premium (12 %) obsadilo pivo Rychtář Premium (Pivovar Rychtář), které si rovněž odneslo i bronzové ocenění v kategorii „Absolutní vítěz“. V samostatné kategorii novinářské pivo skončil druhý Lobkowicz Premium Ležák (Pivovar Protivín) a třetí Ježek 11 % (Pivovar Jihlava).

Dosaženého úspěchu si velice vážíme a je pro nás opětovným potvrzením, že poctivá řemeslná práce se vyplácí. Velké poděkování patří právě našim zaměstnancům, kteří při výrobě piva dlouhodobě odvádí skvělou práci a pečlivě dbají na dodržování tradičních výrobních postupů,“ uvedl Jiří Faměra, vrchní sládek skupiny Pivovary Lobkowicz.

V rámci dvoudenního degustačního klání v prostorách výstaviště v Českých Budějovicích ve dnech 3. – 5. června 2015 odborná porota hodnotila na 270 pivních značek v sedmnácti kategoriích. Vysokou úroveň soutěže zajistil jedinečný systém anonymních degustací. Na regulérnost dohlížela nezávislá autorizovaná certifikační firma TÜV SÜD Czech s.r.o.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI