Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Piva ze Svijan absolutními vítězi soutěže Pivo České republiky 2015

Co se píše o pivovarech a pivu


Piva ze Svijan absolutními vítězi soutěže Pivo České republiky 2015

[sobota, 6. červen 2015]

V Českých Budějovicích proběhl 19. ročník jedné z největších českých degustací Pivo České republiky 2015. Do soutěže se letos přihlásilo 50 pivovarů s 300 vzorky piv a Pivovaru Svijany se podařilo zabodovat se svými pivy hned v několika kategoriích: speciální pivo světlé, speciální pivo tmavé a polotmavé pivo. Svijanský Baron navíc zvítězil v kategorii Absolutní vítěz Pivo České republiky 2015, Svijanský Kníže obsadil ve stejné kategorii druhou příčku.

Degustační soutěž Pivo České republiky patří k nejprestižnějším soutěžím u nás, probíhá v 19 kategoriích, z toho 18 je hodnoceno podle druhu piva, devatenáctou přidali organizátoři loni a jedná se o absolutního vítěze ze všech konkurenčních piv.

Pivovar Svijany zabodoval se všemi svými přihlášenými pivy, z kategorie speciální pivo světlé si odnáší druhé i třetí místo za Svijanského Barona a Svijanského Knížete, v kategorii speciální pivo tmavé zachutnala porotě Svijanská Kněžna, která si odváží z Budějovic stříbro a bronz v kategorii polotmavých piv získal Svijanský fanda.

Letos podruhé organizátoři vyhlašovali i absolutního vítěze, tedy kategorii, kde soutěží piva, jež se stala vítězi ve své kategorii. V konkurenci z velkých i malých pivovarů s přehledem zabodoval Svijanský Baron, který se stal absolutním vítězem soutěže Pivo České republiky 2015, v těsném závěsu se umístil Svijanský Kníže. „Svijanský Baron je naše nejsilnější pivo a mě moc těší, že dokázal porazit tak velkou konkurenci, jako jsou české ležáky i piva z minipivovarů. Náš letošní úspěch na soutěži Pivo České republiky 2015 je pro mě známkou toho, že naše tvrdošíjné lpění na řemeslné výrobě i investice do rozvoje vlastních chmelnic, je správně zvolenou cestou a mohu slíbit, že na našem přístupu rozhodně nic nezměníme,“ říká sládek Pivovaru Svijany, Petr Menšík.

Jaká piva bodovala v soutěži Pivo České republiky 2015

Svijanská Kněžna 13%, 2. místo v kategorii tmavá speciální piva / Svijanský Kníže 13%, 3. místo v kategorii světlá speciální piva + 2. místo absolutní vítěz

Světlý a tmavý speciál ze Svijan jsou oblíbené pro svou variabilitu. Chutnají skvěle samotné nebo řezané, na červencových Slavnostech svijanského piva je pivovar nabízí i v podobě zmrzliny.

Svijanský fanda, 3. místo v kategorii polotmavá piva

Řezaná nefiltrovaná jedenáctka s nezaměnitelnou chutí byla původně určená jen jako dárek pro bývalého ředitele Františka Horáka a zachránce pivovaru k jeho 70. narozeninám. Oslavenci i gratulantům ale chutnala tak, že se o ni pivovar rozhodl podělit i s ostatními a v roce 2011 ji uvedl na trh v KEG sudech, pětilitrových party soudcích a litrových skleněných džbánech.

Svijanský Baron 15%, 2. místo v kategorii světlá speciální piva + absolutní vítěz Pivo České republiky 2015

Nejsilnější svijanské pivo s obsahem alkoholu 6,5 % se vyrábí stejně jako všechna ostatní piva tradičně a je nepasterizovaný. Letos ho Pivovar Svijany začal kromě tradičních obalů stáčet i do dvoulitrových železných Plechovek pro chlapy.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI