Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovary Lobkowicz přivezou na letošní Prague Food Festival překvapení

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovary Lobkowicz přivezou na letošní Prague Food Festival překvapení

[čtvrtek, 28. květen 2015]

Opět po roce míří Pivovary Lobkowicz na Pražský hrad a vezou hned sedm druhů piv. Návštěvníci se budou moci těšit na piva, která představují celou paletu pivních stylů a v posledních letech byla úspěšná na celé řadě degustačních soutěží. Jako třešnička na dortu se zde představí i nové pivo typu Ale, které bude mít na tomto festivalu svou premiéru.

Nové pivo Lobkowicz Premium ALE bude zřejmě největším lákadlem ve stanu Pivovarů Lobkowicz. Jedná se o světlé, svrchně kvašené pivo, které díky své lehké chuti bude přímo jako stvořené pro nadcházející letní dny. Díky tomu ho sládci nazývají Summer Ale. „Unikátností této pivní speciality bude sladění profilu hořkosti a chutí speciálních sladů do nádherné plnosti a harmonie. Pro jeho výrobu jsou zapotřebí speciální suroviny i kvasnice, které se liší od výroby tradičního českého ležáku. I výrobní prostory v pivovaru zejména při kvašení musejí být odděleny od jiných piv, aby nedošlo k pomíchání kvasnic. Zvláštní osobní péči a doslova vypiplané kvalitě bude odpovídat i jedinečný chuťový zážitek. Důležité jsou sice suroviny, ale pivu musíte dát i své srdce,“ dodává Jiří Faměra, vrchní sládek Pivovarů Lobkowicz, který se na přípravě tohoto piva podílí s týmem vysokochlumeckých sládků.

Aby bylo možné skvěle párovat vybrané pokrmy vyhlášených restaurací s pivem, představí Pivovary Lobkowicz vedle piva ALE dalších šest pivních stylů. „Na letošní Prague Food Festival přivezeme piva, která si v uplynulých letech získala obdiv pivních znalců. K dispozici bude prémiový český ležák Lobkowicz, vítěz Zlatého Poháru Pivex 2013, dále černý ležák a pšeničné pivo, obojí oceněné zlatými medailemi na letošní mezinárodní soutěži CRAFT BEER AWARDS 2015. Na své si přijdou i milovníci silnějších polotmavých piv. Dalším zajímavým pivem je svrchně kvašená IPA, která se stala nejlepším novým svrchně kvašeným pivem roku 2014. Nabídku uzavírá nealkoholické pivo Lobkowicz, které patří k nejoceňovanějším nealkoholickým pivům u nás,” popisuje festivalovou nabídku Petr Božoň, manažer marketingu Pivovarů Lobkowicz.

Prague Food Festival se každoročně snaží rozšiřovat gastronomické obzory návštěvníků. Tento trend následují i Pivovary Lobkowicz, které ve svém hlavním stanu uskuteční řízené pivní degustace a školu čepování piva. Návštěvníci si vyzkouší řemeslo mistrů výčepních a naučí se jejich triky pod vedením skutečných profesionálů. „Naše skvěle uvařená piva si zaslouží tu nejlepší péči, a proto je nezbytné čepování piva věnovat maximální pozornost. Především je nutné dbát na čistotu pivního skla, mít předchlazené sklenice a naučit se správný způsob čepování piva. Jedině tak mohou lidé zažít ten nejlepší požitek z piva,“ popisuje Zdeněk Rais, obchodní sládek.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI