Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Zlatá pivní pečeť 2015: Pivovary Lobkowicz obsadily celkem 9 předních pozic

Co se píše o pivovarech a pivu


Zlatá pivní pečeť 2015: Pivovary Lobkowicz obsadily celkem 9 předních pozic

[středa, 4. březen 2015]

4 medaile, 5 finalistů – s takovým výsledkem odcházely Pivovary Lobkowicz ze soutěže Zlatá pivní pečeť 2015, která se konala ve dnech 16. – 21. 2. v rámci XXV. Reprezentačních slavností piva v Táboře.

Výsledky hovoří jasně: Démon z Pivovaru Vysoký Chlumec je jedničkou v kategorii Polotmavé pivo. Pivovar Protivín se stal nejoceňovanějším pivovarem skupiny Pivovary Lobkowicz. Pivo Merlin se dělilo o druhé až třetí místo v kategorii Tmavý ležák, Lobkowicz Premium získalo v kategorii Světlý ležák Premium třetí místo stejně tak jako Prácheňská Perla v kategorii Světlý Speciál. Mezi další protivínská úspěšná piva patřil Platan 11 %, který skončil v kategorii Světlý ležák těsně pod stupínkem vítězů a to na čtvrtém místě. Dařilo se i pivu Protivínský Granát, které bylo šesté v kategorii Polotmavých piv. V kategorii Světlý ležák bylo na pátém místě úspěšné pivo Páter z pivovaru Černá Hora. Z tohoto pivovaru také pochází pšeničný Velen, který ve své kategorii Pšeničná piva skončil na šestém místě. Šestou příčku v kategorii Světlé výčepnízískalo pivo Šenkovní z Pivovaru Jihlava.

Všech získaných ocenění si opravdu velice vážíme, neboť v jednotlivých kategoriích proti sobě bojovalo více než 40 vzorků piv. Zároveň nás ale zavazují, abychom udrželi vysokou kvalitu našich piv i v příštím roce. Jedině tak budeme mít šanci opakovaně dosáhnout na přední pozice,“ říká Jiří Faměra, vrchní sládek společnosti Pivovary Lobkowicz.

Anonymní degustace se v letošním roce zúčastnilo 165 pivovarů z 15 zemí. O Zlatou pivní pečeť pivovary bojovaly ve 28 kategoriích. Soutěžní vzorky posuzovala odborná porota složená ze sládků jednotlivých pivovarů, nezávislých degustátorů i studentů odborných vysokých škol.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI