Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Jedenáctka Zubr Grand nově také lahvová

Co se píše o pivovarech a pivu


Jedenáctka Zubr Grand nově také lahvová

[čtvrtek, 19. únor 2015]

Nejprodávanější pivo přerovského pivovaru za loňský rok, 11° ležák Zubr Grand, je nově stáčeno i do lahví. Na prodejních místech se 0,5 l lahve začnou objevovat v průběhu měsíce února. Zubr Grand, který pivovar uvedl na trh na podzim loňského roku, byl dosud k dostání v restauracích a pivnicích výhradně v sudech, tedy jako čepované pivo.

Jsme rádi, že si Zubr Grand velmi rychle našel své věrné příznivce a nejen těm chceme dopřát možnost, aby si jej mohli vychutnat i při dalších příležitostech, když čepované není zrovna po ruce. První pivní přepravky s Grandem jsou právě nyní na cestě do maloobchodní prodejní sítě,“ říká Tomáš Pluháček, ředitel pivovaru Zubr.

Zubr Grand je jedenáctistupňové pivo, které je uvařeno tradičními postupy dle prvorepublikové receptury za použití regionálních surovin – nejkvalitnějšího tršického chmele a hanáckého ječmene. Lahodné hořkosti piva a příjemného aromatu čerstvě natrhaného chmele je dosaženo zvýšeným množstvím přidaného chmele – Zubr Grand je chmelen hned na čtyřikrát, což mu dodává jedinečnou sílu chuti.

Rostoucí obliba Granda je potvrzením trendu posledních let, kdy se ukazuje, že lidé upřednostňují piva s vyšší hořkostí a silnou chutí,“ doplňuje Tomáš Pluháček.

Stáčení piva Zubr Grand do lahví začalo v polovině února a z celkového uvařeného objemu do lahví směřuje zhruba 20 procent. Prioritou pro pivovar, stejně jako v případě ostatních piv v sortimentu, zůstává důraz na prodej piva čepovaného. Dle dosavadního zájmu zákazníků pivovar Zubr předpokládá, že produkce piva Zubr Grand dosáhne během letošního roku 50 procentního podílu celkové produkce pivovaru.

Pivovar ZUBR, a.s., tradiční český výrobce působící především na Moravě, je společně s pivovary Holba a Litovel součástí holdingu PMS. Pivovar je držitelem ocenění Klasa a Regionální potravina. V loňském roce rozšířil svůj sortiment o 11° ležák Zubr Grand. Pivovar získal na podzim prestižní ocenění v degustační soutěži České pivo 2014 a to v kategorii světlé výčepní pivo (1. místo Zubr Gold) a v kategorii tmavé pivo (2. místo Zubr Classic tmavý).

Jedenáctka Zubr Grand nově také lahvová [p273]

Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI