Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Gastronomický koncept Staropramen Potrefená husa slaví patnáctiny a plánuje další rozvoj

Co se píše o pivovarech a pivu


Gastronomický koncept Staropramen Potrefená husa slaví patnáctiny a plánuje další rozvoj

[středa, 26. listopad 2014]

Letos na podzim je tomu patnáct let, kdy společnost Pivovary Staropramen začala budovat síť vlastních restaurací Staropramen Potrefená husa. Tím úplně prvním podnikem byla restaurace v Praze na Vinohradské ulici. Že sázka na tehdy revoluční myšlenku spočívající ve vybudování sítě moderních restaurací s širokou nabídkou piv v čele se Staropramenem, kvalitní gastronomií a obsluhou byla úspěšná, potvrzuje skutečnost, že dnes je Potrefených hus celkem třicet a podobný koncept v různých obměnách po vzoru Staropramenu začaly provozovat i konkurenční pivovarnické značky. K oslavě výročí připravily Potrefené husy speciální akci pro své hosty.

Tři miliony návštěv ročně a dvacet devět podniků v Praze a krajských městech v České republice, jeden pak na Slovensku v Bratislavě. To jsou základní čísla franšízového konceptu Staropramen Potrefená husa. Údaje, které před patnácti lety při otevření první restaurace byly pouze divokým snem. Nicméně i sny se naplňují. „Tehdy jsme vkročili do neznámých vod. Věděli jsme ale, že v naší zemi, kde je pivo národní nápoj, chybí konkrétní typ podniku, který by spojoval příjemné a moderní prostředí, dobré jídlo a širokou nabídku správně ošetřovaného a podávaného piva,“ říká Jan Trochta, manažer značkových restaurací společnosti Pivovary Staropramen.

Roste počet hostů

Zaplněná první restaurace a postupně i další ukázaly, že zájem o tento typ podniku skutečně je. A hejno Potrefených hus se stále rozrůstalo až na současný počet. Trvale roste i množství těch, kteří do Potrefené husy přijdou posedět na jídlo či si jen dát některé z mnoha nabízených piv. „Ačkoliv lidé chodí do hospod a restaurací stále méně, v Potrefených husách tento trend nezaznamenáváme, v našich podnicích je to přesně naopak. Návštěvnost Potrefených hus roste každým rokem a oproti standardu v prémiovém segmentu restaurací mají Potrefené husy i nadstandardní výtoč piva,“ říká Jan Trochta.

Situace, kdy domácí trh na poli gastronomie v několika posledních letech prochází obnovou, Husám nahrává. Koncept je na ni připraven. Hosté požadují maximální kvalitu, nápaditější nabídku jídel, sezónní akce a z pohledu nápojového lístku například i více druhů piv, která chtějí třeba i během jedné návštěvy Potrefené husy ochutnat. Proto je ve většině Potrefených hus k dispozici kompletní řada piv Staropramen doplněná belgickými pivy Stella Artois a Hoegaarden. „My tuto změnu vnímáme například z toho pohledu, že před patnácti lety byl mezi zákazníky největší zájem o výčepní Staropramen Světlý. Dnes se zájem stáčí na Staropramen Ležák a Nefiltrovaný. Přes léto jsou pak oblíbené různé příchutě beermixů řady Staropramen Cool. Návštěvníky taky zaujala nealkoholické Sládkova Limonáda,“ vysvětluje Jan Trochta.

Třicet restaurací spravuje 18 franšízantů

Síť podniků Staropramen Potrefená husa během uplynulých let nezůstala pouze u tradičních restaurací. Společnost Pivovary Staropramen například zareagovala na rozvoj obchodních center, pro která byl na míru upraven koncept Potrefená husa Beerpoint. Do míst s hustou bytovou zástavbou pak vznikly podniky Potrefená husa Sportbar.

Potrefených hus je nyní třicet. Téměř v každém krajském městě najdete jednu, kde často patří mezi nejlepší a nejnavštěvovanější podniky. „Další rozvoj řetězce bude po patnácti letech od založení zaměřen na podporu a kvalitativní rozvoj stávajících provozoven plus jejich citlivé doplňování o nová místa. Stále totiž registrujeme velký zájem nových franšízantů o náš koncept. S ohledem na stávající provozovny však musíme být s výběrem nových lokací již velmi opatrní. Vždyť jen v Praze je Potrefených hus šestnáct,“ vysvětluje Trochta

Zachování kvalitativní úrovně této české gastronomické značky klade vysoké nároky na franšízanty. „Úspěch řetězce je dán prací našich partnerů franšízantů. Ty si proto pečlivě vybíráme pouze z řad gastronomicky zkušených profesionálů s dostatečným zázemím, odhodlaných tvrdě pracovat na nabídce kvalitních služeb. Často při otevření nového podniku dáváme přednost těm zájemcům, kteří už některou z Potrefených hus spravují, a ověřili jsme si tak jejich schopnosti. I proto třicítku podniků provozuje 18 subjektů,“ vypočítává Jan Trochta, podle něhož se v současné době pracuje na rozšíření sítě o další dvě nové Potrefené husy.

Speciální akce k oslavám výročí

Patnáctileté výročí existence Potrefených hus budou moci oslavit všichni jejich hosté. Ve dnech 28. – 30. listopadu pro ně bude připraveno tematické menu složené z jídel, která během uplynulých patnácti let nejvíce bodovala. K těmto pokrmům si pak bude možné objednat půllitr piva za mimořádnou cenu 15 Kč. Více informací naleznete na: www.staropramen.cz.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI