Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Trenér a jeho basketbalistky včera brigádničili ve strakonickém pivovaru Dudák

Co se píše o pivovarech a pivu


Trenér a jeho basketbalistky včera brigádničili ve strakonickém pivovaru Dudák

[čtvrtek, 6. listopad 2014]

Trenér strakonických basketbalistek z týmu Sev-en Ivan Beneš včera brigádničil v měštanském pivovaru DUDÁK. Navážel do skladu palety plné piv. Pomáhal nosit basy do auta. Pět jeho svěřenkyň mezitím prodávalo pivo. Basketbalistky se do pivovaru podívají znovu v pondělí 24.listopadu společně se svými fanoušky.

Práce s pivem je zajímavá, ale se svou bych neměnil,“ takhle včera komentoval svou brigádu v měštanském pivovaru DUDÁK Ivan Beneš, trenér ženského basketbalového klubu Sev-en ze Strakonic.

Ivan je velmi pracovitý člověk. Vozil palety plné piv do skladu, pomáhal odnášet zakoupené zboží zákazníkům. Byli jsme s ním spokojení,“ okomentoval Jaroslav Tůma, ředitel pivovaru DUDÁK Měštanský pivovar Strakonice.

Basketbalistky pomohly v prodejně piv. Pro zákazníky byly určitě velkým zpestřením,“ doplnil Tůma.

Strakonické basketbalistky v pivovaru brigádničily kvůli sázce svého trenéra s ředitelem Tůmou, kterou Ivan Beneš prohrál. Předmětem sázky bylo zvítězit ve dvou domácích zápasech se Slavií Praha a s Valosunem Brno. Brněnské basketbalistky však byly nad síly Strakonic.

Tůma i Beneš chtěli svou sázkou především upozornit na vysokou úroveň strakonického ženského basketbalu. Což se podařilo. Také díky mediální propagaci dorazilo na oba zápasy více než 400 diváků. Přičemž v loni chodilo na zápasy v průměru 200 lidí.

Na pivovarské brigádě se líbilo i pětici hráček. Prodávat Dudáka, Klostermanna nebo Krále Sumavy dorazily dvě strakonické Američanky Marissa Kastanek, Raven Berry. Dále Hailey Millgein, původem z Kanady a Edita Sujanová s Luckou Košatkovou. Všechny byly v pivovaru poprvé.

Zákazníci byli překvapení a moc milí. Někteří se na nás dokonce přišli podívat, protože o sázce věděli,“ popisuje Marissa Kastanek.

Strakonické pivo jsem ochutnala poprvé a vynikající byl Klostermann,“ doplnila. Nad nevšední kvalitou mnohými cenami ověnčené polotmavé třináctky Klostermann se rozplývala i Hailley Millgein „Ráda si dám po večeři nebo po zápase pivo. Znám i pivo DUDÁK, které mi také moc chutná,“ uvedla. Jen Raven Berry o strakonickém pivu mnoho nevěděla. „Potřebuji víc ochutnávat, abych měla větší průpravu. V pití piva jsem úplný začátečník,“ svěřila se.

Velkou příležitost ochutnat vynikající strakonické pivo bude mít 24.listopadu. Reditel pivovaru Jaroslav Tůma pozval všechny hráčky, trenéry i členy realizačního týmu na prohlídku pivovaru spojenou s ochutnávkou v nově otevřené degustační místnosti. Pozvání do degustační místnosti dostali i všichni fanoušci. Podmínkou pro vstup je předložení vstupenky z domácího střetnutí, které strakonické basketbalistky čeká v sobotu 15. listopadu proti Hradci Králové.

Je to odměna za kvalitní výkony hráček v začátku soutěže a věrnost fanoušků. Rádi všem ukážeme naší novou degustační místnost. Jehož originální design je novou chloubou našeho pivovaru,“ uzavírá Jaroslav Tůma.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI