Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Strakonická piva znovu získala ocenění Česká chuťovka

Co se píše o pivovarech a pivu


Strakonická piva znovu získala ocenění Česká chuťovka

[pátek, 24. říjen 2014]

Piva z měšťanského strakonického pivovaru DUDÁK získala letos další výrazné ocenění – hlavní ceny v soutěži Česká chuťovka 2014. Odborní porotci soutěže, jejímž garantem je Výzkumný ústav potravinářský Praha vybrali strakonická piva - Otavský zlatý světlý ležák a Dudák 11% světlý ležák. Soutěž o značku Česká chuťovka pomáhá spotřebitelům objevit chutné české potraviny, jejichž výrobci nemají peníze na reklamu.

Piva ze strakonického pivovaru DUDÁK jsou Českou chuťovkou roku 2014. Hodnotitelská komise soutěže „Česká chuťovka 2014“ udělila včera tato prestižní ocenění výrobkům - Otavský zlatý světlý ležák a Dudák 11% světlý ležák. Do soutěže se přihlásilo více než 148 produktů, které byly rozděleny do 6 kategorií.

Je to výrazné ocenění práce všech lidí v našem malém pivovaru a další potvrzení správnosti filozofie, kterou jsme zvolili. Výrazně podporujeme vaření piva z čistě domácích surovin jako je například žatecký chmel a dodržujeme tradiční postupy výroby a rozhodující je především tlak na kvalitu,“ říká Jaroslav Tůma, ředitel pivovaru DUDÁK. „Ocenění Česká chuťovka zaručuje našim zákazníkům tu nejvyšší kvalitu a zároveň nás motivuje k dalšímu zlepšování chuti strakonického piva,“ doplňuje Tůma.

Mezi oceněné firmy v dřívějších letech patřily například olomoucká mlékárna OLMA, známá železnorudská cukrárna Café Charlotte nebo královna světové marmelády Blanka Milfaitová. Soutěž o značku Česká chuťovka pomáhá spotřebitelům objevit chutné české potraviny. Umožňuje dát o sobě vědět i malým a středním výrobcům, kteří jinak nemohou konkurovat velkovýrobcům v nákladech na reklamu. Cenu uděluje hodnotitelská komise nezávislých odborníků. „Piva z pivovaru DUDÁK získala ocenění za vyváženou a sladěnou chuť, která měla ten správný říz s výrazným chmelovým aroma. Pivo DUDÁK opravdu slibuje velký chuťový zážitek z jeho konzumace,“ uvádí jeden ze členů komise Doc. Ladislav Chládek, který vyučuje pivovarnictví v České zemědělské univerzitě v Praze. Odborným garantem soutěže je Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i., v jehož sídle se každoročně v září hodnocení uskutečňuje.

Nejdůležitějším kritériem, které musí každý přihlášený výrobek splňovat, jsou jeho vysoké chuťové parametry. Součástí hodnocení je také design výrobku a jeho spotřebitelská využitelnost. DUDÁK – Měšťanský pivovar Strakonice a.s. se této prestižní soutěže - Dobrý tuzemský potravinářský výrobek „Česká chuťovka 2011“ zúčastnil již po čtvrté a zatím nikdy neodešel s prázdnou. Všechny oceněné výrobky mají možnost na svých etiketách a obalech nebo ve své reklamní kampani používat logo soutěže Česká chuťovka 2014.

V krátké době je to další významné ocenění práce strakonických pivovarníků. Již po třetí za posledních pět let vybrala porota Chmelařského institutu na Žatecké Dočesné nejlepším pivem v kategorii polotmavých piv třináctistupňový pivní speciál Klostermann. Při zářijové soutěži vybíralo vítěze 208 degustátorů z řad laické a odborné veřejnosti. Letošního ročníku se zúčastnilo 26 pivovarů. Ty do soutěže zapsali 149 vzorků piv. Nejlépe dopadl právě polotmavý speciál Klostermann.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI