Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Důkaz, že pivo spojuje: Studentský spolek Pětipéčko slaví 20 let a zve veřejnost na oslavu svého výročí

Co se píše o pivovarech a pivu


Důkaz, že pivo spojuje: Studentský spolek Pětipéčko slaví 20 let a zve veřejnost na oslavu svého výročí

[úterý, 14. říjen 2014]

Od založení studentské organizace První pražská pedagogická pivní peruť (PPPPP), lidově Pětipéčko, uběhne letos 20 let. Oslava velkého svátku jednoho z nejdéle působících studentských spolků v Čechách se koná v sobotu 18. října 2014 na Praze 4. Zváni jsou všichni milovníci zlatavého moku z řad veřejnosti, připraven je i program pro rodiče s dětmi.

Oslavy dvou dekád fungování studentského spolku se účastní jeho členové a jejich rodiny, srdečně zvána je i široká veřejnost sympatizující s pivní filosofií peruti. Odpoledne bude patřit programu (nejen) pro děti, oficiální začátek akce je pak plánován na 18. hodinu. Odrostlejší hosté se mohou těšit na pivní zábavu i hudební zážitek. Oficiální program akce najdete zde.

Dvacetileté výročí neutuchajícího entuziasmu a nadšení pro pivní aktivity oslaví První pražská pedagogická pivní peruť v sobotu 18. října 2014 od 15 hodin ve Zkušebnách Praha a klubu Kantýna na adrese Matúškova 831/1, Praha 4. Vstupné v den konání akce je 140 korun. Více informací najdete na webu www.petipecko.org, kde si můžete také objednat speciální edici jubilejních triček s motivem oslav.

Samotná oslava je vyvrcholením takzvaného Týdne pivních snů, který probíhá od pondělí 13. října. Během tohoto týdne stihne PPPPP přivítat nové studenty Pedagogické fakulty, uspořádat Pivní memoriál nebo prezentaci fotografií spolku přímo na fakultě.

Nápad založení studentské organizace zvané První pražská pedagogická pivní peruť vznikl nejprve z recese mezi skupinou studentů historie na Pedagogické fakultě Univerzity Karlovy. Sdružení, jehož posláním byla konzumace jakéhokoli kvalitního piva v neomezeném množství, se ale po zvážení svého potenciálu záhy dočkalo slavnostního etablování. Akt se uskutečnil 18. října 1994 na Baráčnické rychtě a od té doby počet členů a příznivců pivní peruti výrazně narostl. Čestným prezidentem spolku je prof. PhDr. Petra Čornej, DrSc.

Posláním peruti není jen konzumace piva, spolek se věnuje také mnoha veřejně prospěšným aktivitám. Pořádá vánoční besídky, Pivní vítání jara nebo Ogrympijské hry a zároveň vykonává vytrvalou misijní činnost po celé pedagogické fakultě, kde se rekrutují neustále noví členové Pětipéčka. Z mimohospodských aktivit stojí za zmínku vydávání časopisu pro dějiny vzdělanosti a kultury Marginalia historica, aktivní činnost v Akademickém senátu nebo znovuobnocení tradice pořádání reprezentačních plesů Pedagogické fakulty UK. Členové pětipéčka stáli i u zrodu Nadačního fondu 4P, jehož posláním byla podpora vysokoškolských studentů historie.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI