Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

V Třinci jedině Radegast!

Co se píše o pivovarech a pivu


V Třinci jedině Radegast!

[pondělí, 15. září 2014]

Dnes byla slavnostně otevřena Radegastovna U Švejka, pivnice „zasvěcená“ pohanskému bohu Radegastovi a stejnojmenné pivní značce. Zařadila se tak po bok dalších značkových pivnic a restaurací, které šíří dobré jméno piva z nošovického pivovaru. Kompletní změna (po 15 letech) původního interiéru hospody U Švejka trvala pouhý jeden měsíc.

V Třinci pijeme jedině Radegast. Poctivé, správně hořké pivo pro opravdové chlapy. Kde jinde mít Radegastovnu,“ vysvětluje své rozhodnutí vsadit na koncept značky Radegast majitel pivnice Fryderyk Kornuta a dodává: „To víte, že jsem měl obavy, jak štamgasti změnu interiéru přijmou. Vždyť jsou zvyklí na svoji židli, místo u stolu, pohled přes půllitr piva. Ale na druhou stranu jsem věděl, že pro ně, ale i pro další hosty, musím něco udělat. Něco nového, něco s opravdovou atmosférou.

Štamgastům se v třinecké Radegastovně věnují s náramnou péčí. Svědčí o tom mimo jiné i to, že si ti opravdoví mohou nechávat své osobní půllitry v atraktivních uzamykatelných skříňkách. K tomu Fryderyk Kornuta dodává: „Štamgastů si velmi vážíme, jsou to oni, kdo utvářejí pověst hospody a její atmosféru a dělají jí dobré jméno. Hospodu hospodou dělají zkrátka štamgasti.“

Vysoká kvalita služeb je garantována osobou majitele, který se ke své profesi dostal ve Švýcarsku, kde se nejen vyučil kuchařem a číšníkem, ale dlouhou dobu tam také pracoval. Svou práci vnímá jako službu hostům, kterým je třeba maximálně vycházet vstříc. Pro Fryderyka Kornuta je hospoda důležitým místem společenského setkávání a dění, místem, kde se u jednoho stolu v dobré náladě sejde učitel, farář, automechanik i hutník.

Na čepu je Ryze hořká 12 Radegast, čepovaná z pivních tanků, které tvoří jednu z dominant interiéru. Hosté si mohou dále vybrat z dalších devíti druhů čepovaných piv, mezi kterými samozřejmě dominují další typy piva Radegast. Nechybí ale ani plzeňský ležák Pilsner Urquell, čepovaný nealkoholický Birell, Velkopopovický Kozel Černý či cider Kingswood.

Naše Ryze hořká 12 Radegast je pivo pro pravé chlapy,“ komentuje značku čepovaného piva obchodní sládek nošovického pivovaru Zdeněk Bazsczyňski a dodává: „V třinecké Radegastovně se o pivo ale i o své hosty starají výtečně.

Vedle piva bude třinecká Radegastovna bezesporu oblíbená i pro svoji poctivou kuchyni. Na jídelním lístku samozřejmě najdete českou klasiku, pochoutky k pivu, ale také opravdovou specialitu – špecle v mnoha variantách. Radegastovna U Švejka v Třinci má kapacitu 100 míst, je kuřácká a je obklopena velkou zahrádkou s místem až pro 500 hostů.

Koncept Radegastoven rozvíjí spojení piva Radegast s pohanským bohem slunce, úrody a hojnosti. Hned u vstupu dýchne na každého hosta atmosféra „pravé hospody pro pravé chlapy“, což dokazují masivní dřevěné stoly, jednoduše zdobené žíhaným plechem, který symbolizuje oheň. Zajímavě působí také dřevěné obložení, prostá podlaha či symbolicky zaseknutá sekyra do dveří nahrazující kliku. Přímo nad výčepem pak najdete i posvátný kruh, který jako dokonalý tvar symbolizuje slunce.

Kmotrem Radegastovny U Švejka se stal Jan Peterek, třinecká hokejová legenda.

Plzeňský Prazdroj v rámci podpory svých značek rozvíjí koncepty originálních provozoven. Pro značku Radegast jsou to Radegastovny, pro Pilsner Urquell je to koncept Pilsner Urquell Original Restaurant či Plznička. Velkopopovický Kozel má Kozlovny a Gambrinus své designové hospody.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI