Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Na výstavu do pivovaru

Co se píše o pivovarech a pivu


Na výstavu do pivovaru

[pondělí, 21. červenec 2014]

Ode dneška mohou návštěvníci hanušovického pivovaru Holba shlédnout nově instalovanou výstavu fotografií „Lesy objektivem lesníků“. Fotky dokumentují zajímavé momenty života v jesenických lesích očima jejich autorů. Výstava je jedním z dalších projektů dlouhodobé spolupráce pivovaru Holba a Lesů ČR.

Před 9 lety ji otevřel projekt Holba Jeseníkům, orientovaný na výsadbu mladých stromků v Jeseníkách. Od té doby se ho daří úspěšně rozvíjet. Potvrzuje to i současná výstava 30 fotografií, instalovaná v expozičních prostorách varny. Jejich autory jsou sami lesníci, jedním z nich je Jiří Šikl z revíru Loučná nad Desnou, který spolu s hanušovickými pivovarníky, coby dobrovolníky, každoročně sází stromky ve svém revíru. Většina fotek je právě z oblastí, kde pivovarníci vysázeli už 4000 stromků.

Pivovar Holba láká nejen na výstavu. V malebném pivovaru uprostřed Jeseníků poznáte tradiční výrobu piva, které tady vaří podle původních receptur už 140 let. Můžete ho degustovat třeba se sládkem, posedět u pivovarských rybníků nebo navštívit Pivovarské muzeum. Najdete tady také stylovou Pivovarskou restauraci, kde fortelně načepovaná Holba chutná nejlépe. Zájem podívat se do pivovaru roste především v létě, kdy sem zavítá až 100 návštěvníků denně. Exkurze pivovarem trvá necelou hodinu. Začíná se prohlídkou areálu a poté, za dodržení přísných hygienických opatření, následuje návštěva varny, spilky, ležáckého sklepa a stáčírny sudů. Exkurzi je třeba objednat předem telefonicky nebo emailem, vstupné je 30 Kč na osobu.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI