Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Jmenujete se Holba nebo Šerák? Pak vyrazte tuto sobotu na Šerák

Co se píše o pivovarech a pivu


Jmenujete se Holba nebo Šerák? Pak vyrazte tuto sobotu na Šerák

[středa, 9. červenec 2014]

Ve výšce 1351 m se na Šeráku tuto sobotu sejdou Šeráci a Holbové, aby oslavili svá jména a 140. narozeniny pivovaru. Holba tady pořádá setkání jmenovců na Šeráku. Přijedou sem z celé republiky, aby si společně připili Šerákem na Šeráku. Že nejlépe chutná právě tady je nasnadě. Vede k němu totiž náročný stoupák, který avizuje, že to nejlepší si je třeba skutečně zasloužit. Jmenovcům bude k dispozici lanovka a bude jen na nich, jestli se vydají po svých nebo zvolí pohodlnější variantu. Cílem bude Chata Jiřího na Šeráku - nejstarší horská chata v Jeseníkách, připravená poskytnout nejen přístřeší, ale především výborné pivo a místní speciality, včetně proslulých borůvkových buchet. K příjemnému posezení zahraje Holbům a Šerákům kapela a v pivních soutěžích budou moci porovnat své síly.

Pivo je nápojem přátelských setkání a z toho vznikla myšlenka uspořádat sraz jmenovců našeho piva. Chceme, aby se i další Holbové a Šeráci stali součástí velké rodiny příznivců ryzího piva z hor a poznali náš kraj. Posledně přijela více než stovka jmenovců, letos by jich mohlo být až stopadesát“ říká ředitel společnosti Vladimír Zíka.

Stejně jako předchozí ročníky má i ten letošní, už pátý v pořadí, svoji symboliku. Je oslavou přátelství, Jeseníků a Ryzího piva z hor, které se v nich rodí už 140 let.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI