Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivo České republiky 2014: Šest ocenění pro piva ze skupiny Pivovary Lobkowicz

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivo České republiky 2014: Šest ocenění pro piva ze skupiny Pivovary Lobkowicz

[středa, 11. červen 2014]

Dvě zlaté, dvě stříbrné a dvě bronzové příčky obsadila společnost Pivovary Lobkowicz v rámci prestižní odborné degustační soutěže Pivo České republiky 2014. Zaslouženého uznání odborníků se dostalo Pivovarům Protivín, Vysoký Chlumec, Klášter a Rychtář.

První místo v kategorii tmavý ležák získal Merlin (Pivovar Protivín) a v kategorii polotmavé pivo Démon (Pivovar Vysoký Chlumec). Na druhém místě se umístilo v kategorii nealkoholické pivo Lobkowicz Premium Nealko (Pivovar Protivín). Třetí příčku obsadili v kategorii světlý ležák Rychtář Standard (Pivovar Rychtář) a v kategorii světlý ležák premium Klášter Premium (Pivovar Klášter). Poslední jmenované pivo si odneslo rovněž stříbrné ocenění v kategorii „Absolutní vítěz“.

Získání certifikátů v šesti kategoriích je potvrzením správnosti koncepce Pivovarů Lobkowicz v dodržování tradičních výrobních postupů řemeslné výroby a etiky pivovarské práce. Toto ocenění je zároveň poděkováním za práci všem zaměstnancům v pivovarech,“ uvedl Jiří Faměra, vrchní sládek skupiny Pivovary Lobkowicz.

Degustační soutěž Pivo České republiky v roce 2014 se uskutečnila ve dnech od 4. do 6. června v Českých Budějovicích. Proběhla v 18 kategoriích za mezinárodní účasti 53 pivovarů. Celkem bylo hodnoceno 322 vzorků piv. Degustační komise byla zastoupena sládky pivovarů, tuzemskými a zahraničními experty, členy pivovarských asociací. Hodnocení probíhalo 3 dny, degustátoři se střídali v jednotlivých komisích tak, aby byla zajištěna objektivita a nezávislost hodnocení. Vysokou úroveň soutěže zajišťuje jedinečný systém anonymních degustací. Na regulérnost dohlíží nezávislá autorizovaná certifikační firma TÜV SÜV Czech s.r.o.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI