Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

V areálu Výstaviště České Budějovice se konala ve d nech 6. a 7. června 2014 výstava Slavnosti piva

Co se píše o pivovarech a pivu


V areálu Výstaviště České Budějovice se konala ve d nech 6. a 7. června 2014 výstava Slavnosti piva

[úterý, 10. červen 2014]

Příjemné prostředí, hezké počasí, připravený doprovodný kulturní program, velká nabídka kvalitních, neznámých a zajímavých piv přilákala na výstavu tisíce návštěvníků.

Od 4. do 6. června 2014 se konaly odborné degustace v soutěži o titul PIVO ČESKÉ REPUBLIKY 2014. Soutěž proběhla v 18 kategoriích v pavilonu R2, v krásném prostředí. Letošní degustace a Slavnosti piva provázela opět rekordní čísla. Do degustací se přihlásilo 53 pivovarů a degustátoři ohodnotili celkem 322 vzorků piva.

Účasnily se pivovary z České republiky, Slovenské republiky, Ruska. Ze zahraničních pivovarů v konkurenci domácích pivovarů uspěl banskobystrický pivovar Urpín a pivovar Balakovo z Ruské Federace. Nejvíce ocenění získaly pivovary Heinekenu Česká republika: pivovar Krušovice a Březňák, pivovar Vratislacice z HOLS a.s. Praha, Lobkowiczké pivovary: Platan Protivín, Vysoký Chlumec, Hlinsko, Černá Hora, Tradiční pivovar Rakovník, Holba Hanušovice, Pivovar Svijany, Herold Březnice, Primátor Náchod, Pivovar Nymburk, Rodinný pivovar Bernard, Chodovar Chodová Planá a z minipivovarů a pivovarských domů Pivovarský dvůr Zvíkov, Staročeský pivovar Dobruška, Pivovar Modrá hvězda Dobřany, minipivovar Jakub z Vyššího Brodu, Slavkovský pivovar, minipivovar Ohrada a řada dalších.

Na Výstavišti lidé vybírali ze zhruba sto padesáti druhů piva a výstavu zhlédlo téměř 15 000 návštěvníků. K ochutnání byly kromě klasiky také piva pšeničná, kvasnicová, nefiltrovaná i piva s různými příchutěmi nebo speciální silná piva. Zatímco dříve byla podobná piva doménou hlavně zahraničních pivovarů, nyní jsme je mohli ochutnat i od českých výrobců a hlavně z nových minipivovarů.

Slavnostní vyhlášení výsledků 18. ročníku soutěže Pivo České republiky proběhlo 7. června 2014 v Pivovarské zahradě. Vítězové jednotlivých kategorií si odvezli keramické korbele se značkou piva České republiky 2014 a certifikáty. K tomu jim samozřejmě náleží právo používat příslušné označení na etiketách k propagačním účelům. Značka Pivo České republiky si na českobudějovických slavnostech během osmnáctileté historie slavností z ískala obrovské renomé díky jedinečnému systému anonymních degustací, nad kterými po celou dobu dohlíží nezávislá autorizovaná certifikační firma TÜV SÜD Czech s.r.o Česká republika. Pivovary je používají jak na lahvích, tak v reklamních kampaních a při prezentacích.

Slavnosti a degustační soutěž se konaly pod záštitou ministra zemědělství ČR Ing. Mariana Jurečky, hejtmana Jihočeského kraje Mgr. Jiřího Zimoly a primátora města České Budějovice Ing. Juraje Thomy.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI