Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Nejlepší nealkoholické pivo vaří v Holbě

Co se píše o pivovarech a pivu


Nejlepší nealkoholické pivo vaří v Holbě

[úterý, 10. červen 2014]

Potvrdili to degustátoři a pivovarští odborníci na degustační soutěži, konané v rámci Slavností piva v Českých Budějovicích. Holba si z ní odváží celkem 3 ocenění. V kategorii nealkoholických piv zvítězila Holba Free a stala se Pivem České republiky. Stříbrnou medaili mezi nefiltrovanými a kvasnicovými pivy získala Holba Kvasničák, bronz patří Holbě Strong, která vynikla v kategorii netradičních piv.

Holba tak opět potvrdila svoji výjimečnost i to, že chutná nejen konzumentům, ale také degustátorům. Ti u ryzího piva z hor shodně ocenili plnou vyváženou chuť, výborný říz a celkový dojem po napití i vysokou pitelnost, která některým pivům dnes bohužel chybí. Způsobuje ji celková vyladěnost hanušovického piva, takže láká k dalšímu napití a delšímu posezení. Pro konzumenty je dobrou zprávou i to, že vítězná Holba Free se od června prodává i v lahvích, zatímco dosud byla k dispozici pouze v sudech. „Každé ocenění odborníků je potvrzením naší poctivé práce a vážíme si ho. Těší nás, že naše pivo chutná nejen degustátorům, ale především konzumentům,“ vyjadřuje Vladimír Zíka, ředitel pivovaru Holba. Potvrdili to i návštěvníci Pivovarských slavností, kde bylo u výčepu s Holbou stále plno. Všichni chtěli ochutnat ryzí pivo z hor, které slaví 140 let a po celou tuto dobu se vyrábí podle tradičních receptur.

V 18. ročníku Slavností piva soutěžilo celkem 308 piv z 53 pivovarů. Rekordní byl nejen počet soutěžních piv, ale také počet těch, kteří je hodnotili. Své chuťové pohárky tady ladilo více než 70 degustátorů, kteří pečlivě hodnotili soutěžní piva v příslušných kategoriích po celé 4 dny.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI