Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivo na Náplavce 2014

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivo na Náplavce 2014

[pátek, 23. květen 2014]

Již příští pátek 30. 5. od 14 do 21:00 a v sobotu 31. 5. od 10 do 21:00 přivítá pražské Rašínovo nábřeží II. ročník degustačního pivního festivalu Pivo na Náplavce, na kterém návštěvníci budou moci vybírat z více než 100 pivních speciálů od 40 malých českých pivovarů a pivovárků.

Stejně jako v loňském roce i letos se lze těšit také na limitovanou várku festivalového piva. Tentokrát půjde o 300 litrů 12% světlého ležáku s názvem Vltavský motýlek, jehož výroby se ujal Plzeňský Pašák, vítěz hlasování o nejoblíbenější pivovar minulého ročníku festivalu. Toto pivo bude opět nabízeno v lahvích a v sobotu od 14. hodiny se také bude čepovat. Role výčepních se v tomto případě ujmou někteří z našich hostů s tím, že výtěžek z jimi vyčepovaného piva bude věnován neziskové organizaci Ztracené dítě o. s., která poskytuje telefonickou pomoc dětem a dospělým v krizových situacích.

K pivu neodmyslitelně patří i pivní suvenýry a ani na Pivu na Náplavce nebudou chybět. Kromě těch, které seženete u jednotlivých pivovarských stánků, zde budete moci získat také suvenýry s logem Vltavského motýlka. Součástí sobotního programu festivalu pak bude i pivní bleší trh (10–14:00), kde budou nejen členové pražského Klubu sběratelů pivovarských suvenýrů nabízet svoje přebytky sklenic, tácků, etiket, ale i jiných věcí s pivní reklamou spojených.

Na festivalu samozřejmě nepůjde jen o pivo, ale též o „pivní“ gastronomii. Šťavnaté hamburgery, grilované ryby, pečené klobásky, smažené brambůrky, chléb se syrečkovou pomazánkou, originální palačinky, vegetariánské speciality a mnohé další pochoutky budou připraveny k ukojení chutí vašich mlsných jazýčků. A kdo si bude chtít od všeho pivního na chvíli odpočinout, pro toho zde budou české limonády, cidery, příp. i něco ostřejšího. A v sobotu od 8 do 14:00 bude součástí festivalu také již tradiční farmářský trh, kde bude taktéž z čeho vybírat.

Pořadatelé myslí i na doprovodný program, o který se postarají jak moderátoři Andrej Polák a Pavel Richta, tak hudební uskupení Calm Season, Hot Wings Band, Fabric Relations, Aurora Jazzband, The Fribbles a také DJ Kid Dynamite, jejichž jazzově-soulovo-swingové tóny vás zajisté nejen rozveselí, ale také roztančí.

Vstup na festival bude zdarma, podmínkou degustace však bude nákup festivalového skleněného džbánku. Na výběr budete mít hned ze dvou typů – logovaného, který bude společně s pivním táckem, propiskou a katalogem s přehledem prezentovaných pivovarů včetně popisu jimi nabízených piv ke koupi za 200 Kč, příp. nelogovaného, který bude nabízen buď samostatně za 60 Kč, nebo společně s táckem, propiskou i katalogem za zvýhodněnou cenu 80 Kč.

Festival se uskuteční pod záštitou ministra zemědělství Mariana Jurečky a 1. náměstka primátora hl. m. Prahy Jiřího Vávry.

Pivo na Náplavce 2014

Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI