Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivo Lobkowicz míří na Pražský hrad a páruje se s nejlepšími pokrmy

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivo Lobkowicz míří na Pražský hrad a páruje se s nejlepšími pokrmy

[středa, 21. květen 2014]

Pivovary Lobkowicz na letošním Prague Food Festivalu dokazují, že dobré jídlo a pivo k sobě neodmyslitelně patří. V rámci letošní novinky Badoit Fine Dining si návštěvníci mohou vybrat z několika luxusních menu spárovaných s pivem. Těšit se mohou např. na pšeničný Chlumecký Vít v kombinaci s mořským ďasem.

Badoit Fine Dining představuje jedinečnou možnost, kdy si lidé mohou objednat menu od šéfkuchařů oceněných Michelinem či anketou Grand Restaurant na pevně stanovený čas a užít si exkluzivní pokrmy, které zapijí mj. i speciálně vybranými pivy. „Při volbě piv pro párování jsme spolu se sládkem Pivovarů Lobkowicz neměli žádné potíže, protože portfolio nabízí velkou pestrost stylů a osobité chutě pivních specialit. Celkem jsme vybírali ze zhruba sedmdesáti druhů spodně a svrchně kvašených piv,“ říká Pavel Maurer, milovník dobrého jídla a dodává: „Výsledek stojí opravdu za to. Návštěvníky může příjemně překvapit například pšeničný Chlumecký Vít, český ležák Lobkowicz Premium, černý ležák Merlin nebo ovocný Refresh s příchutí limetka & pomeranč.“ Na festivalu se mohou návštěvníci setkat s Romanem Paulusem, Oldřichem Sahajdákem či Zdeňkem Pohlreichem.

Pivovary Lobkowicz na největší české gastronomické akci představí návštěvníkům nejen nový pohled na možnost párování piva s delikátním jídlem, ale přinese i možnost vychutnat si zde i další pivní speciality regionálních českých a moravských pivovarů. „Lidem se představí čtveřice pivovarů, které nabídnou celkem devět druhů piv. Konkrétně se jedná o Pivovar Protivín (Lobkowicz Premium, Merlin a Lobkowicz Premium Nealko), Pivovar Vysoký Chlumec (Chlumecký Amber Ale, Chlumecký Fruit Ale, Chlumecký Vít, Démon), Pivovar Klášter (Klášterní XIX. Bock) a Pivovar Rychtář (Rychtář Rataj),“ popisuje festivalovou nabídku Petr Božoň, manažer obchodních značek Pivovarů Lobkowicz. Vedle dobrého piva se návštěvníci mohou v hlavním stanu Lobkowicz těšit dvakrát denně i na řízenou degustaci piv s názvem „Vydej se s námi do pivního světa“ a soutěže v čepování piva.

Na Prague Food Festivalu návštěvníci ochutnají jak pokrmy z vyhlášených pražských restaurací jako je Kobe, Yasmin Noodles, Buddha-Bar nebo Aureole, tak poprvé i regionální TOP restaurace z celostátní ankety Maurerův výběr Grand Restaurant 2014. Jedná se například o Šupinu & Šupinku (Třeboň), biofarmu a restauraci U Štěpána (Vojetice), nebo Piano Nobile (Chateau Mcely). Gastronauti se tak mohou těšit například na guláš ze sumce z odlovu rybníka Svět, dušená hovězí líčka nebo jehněčí paštiku. Na závěr si pak mohou dopřát levandulovou makronku s domácí zmrzlinou.

Na FB Lobkowicz Premium mohou lidé vyhrát lístky na Prague Food Festival a to až do pátku 23. 5., kdy akce začíná.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI