Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Octoberfest po česku!!! Královéhradecké pivobraní přichází!

Co se píše o pivovarech a pivu


Octoberfest po česku!!! Královéhradecké pivobraní přichází!

[pondělí, 14. duben 2014]

Už je to tady. 7. června 2014 patří nejen pivním nadšencům. První akce festivalové sezóny v Hradci Králové.

Všechny milovníky piva, pivních speciálů a dobré zábavy přivítáme na Královéhradeckém pivobraní už první červnovou sobotu tohoto roku. Na akci pracujeme dlouhodobě a zbývají nám poslední dva měsíce než odstartujeme…“ říká prezident Královéhradeckého pivobraní Ing. Vítězslav Janků.

A na co se můžeme na akci těšit? Především na patnáct pivovarů představující své umění v podobě svých produktů. Čeká nás přes padesát pivních speciálů a to hlavně ze středních a malých průmyslových pivovarů. Netradiční a méně známá piva budou většinou na pultech minipivovarů.

Zástupce malých pivovarů Ing. Vojtěch Hendrych z rodinného pivovaru Hendrych ve Vrchlabí říká: „Rádi bychom hradeckým ukázali, že tradiční piva se dají vařit i jinak, než jsme zvyklí z velkých pivovarů. Když máte k pivu vztah a můžete s ním pracovat v menším množství, přijdete na nové netradiční chutě.

A co by na přehlídce piv v Hradci Králové nemělo chybět? Nejvýznamnější pivovar z Královéhradeckého kraje. Markéta Flousková z marketingového oddělení pivovaru Primátor láká návštěvníky především na nejlepší weizenbier na světě. „Primátor přiveze pro své fanoušky oceněný Primátor weizenbier. Worldbeerawards ocenil v r. 2013 tento pivní speciál z Primátoru Náchod jako nejlepší weizenbier na světě.

Pro hradecké patrioty je připraven již zdomácnělý Votrok. Pivo, které se kdysi vařilo v Hradci Králové se přestěhovalo do Havlíčkova Brodu. Vaří ho tamější pivovar Rebel, ale stále je to pivo Votrok, známé všem pivařům z Hradce Králové.

Záštitu nad Královéhradeckým pivobraním převzal primátor statutárního města Hradce Králové MUDr. Zdeněk Fink a hejtman Královéhradeckého kraje Bc. Lubomír Franc. Patronaci nad tímto svátkem piva převzal známý bavič Josef Alois Náhlovský. Jeho hlas uslyší nadšenci především na vlnách Rádia Černá hora, které upoutávku bude vysílat.

A kde se bude akce konat?

Na tuto otázku odpovídá hlavní organizátor Lukáš Vacek:

Když jsme vybírali prostor pro pivobraní, chtěli jsme využít nově zrekonstruovaných Šimkových sadů v Hradci Králové. Díky dotacím z EU není možné pro kulturní akce areál využívat po dobu 5 let. Pak nás napadla spásná myšlenka – uspořádat festival pro většinu hradečanů dostupnou. Na pivovarské flošně cca 600 m od Velkého náměstí. Na pivo se chodí pěšky, proto jsme volili místo blízko centra. Máme se skutečně na co těšit.

Více o festivalu naleznete na stránkách www.kralovehradeckepivobrani.cz a na facebookových stránkách.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI