Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Kynšperk nad Ohří se dočká kulturního sálu, vzniká v místním pivovaru

Co se píše o pivovarech a pivu


Kynšperk nad Ohří se dočká kulturního sálu, vzniká v místním pivovaru

[neděle, 16. březen 2014]

Moderního kulturního sálu se již brzy dočkají lidé v Kynšperku nad Ohří na Sokolovsku. Prostory vhodné pro pořádání společenských akcí a plesů vznikají v areálu Kynšperského pivovaru. Pro město je to dobrá zpráva. V Kynšperku totiž žádný velký kulturní sál není, a tak se organizátoři bálů a větších společenských setkání musejí poohlížet po okolních obcích. To už ale nebude nutné. Nově budované prostory pojmou až 270 hostů.

Kulturní sál pro zhruba 200 lidí zřizujeme v patře nad šenkovnou. K velké společenské místnosti budou patřit ještě dva přilehlé salonky. Ten větší pojme téměř 50 lidí a v tom malém se pohodlně usadí dvacítka hostů,“ upřesnil Radek Vomočil, ředitel Kynšperského pivovaru. „Prostory upravujeme tak, aby se tu mohly konat nejrůznější zábavy, plesy, svatby, večírky i školení. Rádi bychom se stali jakýmsi středobodem kulturního dění ve města a nabídnout návštěvníkům odpovídající komfort,“ vyjádřil svoji představu Vomočil s tím, že nový sál by se veřejnosti mohl otevřít již v červnu.

Je pravdou, že kulturní sál v Kynšperku chybí. Alespoň takový, aby se do něho pohodlně vešlo dvě stě lidí. Takové kapacity u nás nejsou. Když se konají plesy v zimní zahradě městského kina, tak pouze v omezené míře do stovky účastníků. Navíc jsou tyto prostory nevyhovující a v zimě je ani nejsme schopni pořádně vytopit,“ uvedl starosta Kynšperka nad Ohří Tomáš Svoboda. „Vybudování společenského sálu proto jako město vítáme. Také místní spolky a sdružení jistě uvítají, že své plesy budou moci organizovat přímo ve městě. Doposud totiž hledaly vhodné prostory jinde,“ doplnil Svoboda.

Výstavba sálu je pokračováním rekonstrukce nejstarší budovy celého areálu. Už dnes sem lidé mohou přijít posedět do stylové pivovarské restaurace v klenutém prostoru bývalé spilky. Velkou zajímavostí je dochovaná 300 let stará cihlová klenba a ručně tesané žulové sloupy. Součástí šenkovny je i zimní zahrada a venkovní terasa. To ale není všechno. Majitelé pivovaru plánují areál obohatit o dětské hřiště a minizoo. Přistoupit také chtějí v přestavbě původního komplexu na moderní hotel s wellnes a relaxačním centrem. Nejprve však musí dojít ke změně územního plánu.

Kynšperský pivovar je také významným zaměstnavatelem. Dnes v něm pracuje přibližně třicítka lidí. „Až bude rekonstrukce areálu završená, včetně výstavby hotelu, může se celkový stav personálu pohybovat kolem 50 až 60 zaměstnanců,“ odhadl ředitel.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI