Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Postřižinské pivní speciály získaly Zlatou pivní pečeť v Táboře

Co se píše o pivovarech a pivu


Postřižinské pivní speciály získaly Zlatou pivní pečeť v Táboře

[pondělí, 17. únor 2014]

Nymburský pivovar si z prestižní soutěže kvality piva v Táboře dovezl celkem tři ceny. Dvě zlaté medaile za speciální piva – Bogana a Něžného Barbara, a bronz za Nefiltrovaný ležák. Odborné degustace a celá soutěž probíhaly od 10. do 15. února v táborském hotelu Palcát.

Takový úspěch se podle postřižinského sládka Bohumila Valenty ještě nepodařil. „Lepší to nikdy nebylo. Mám z toho obrovskou radost. Ovládli jsme kategorii speciálních piv. V těch světlých vyhrálo třínáctistupňové pivo Bogan, v polotmavých třináctka Něžný Barbar,“ uvedl spokojený Bohumil Valenta, který zároveň degustoval.

Zlatá pivní pečeť je mezinárodní soutěž, které se kromě českých pivovarů zúčastnily i pivovary z Ruska, Polska, Slovenska, Německa, Nizozemí, Irska, Skotska nebo Japonska.

Návštěvníci pivních slavností mohli od středy do soboty ochutnat na 130 druhů piva. Odbornou porotu čekalo v soutěži hodnocení více než sedmi set vzorků ze 150 pivovarů.

Pro rok 2014 vaří Nymburský pivovar k oslavám Hrabalovy stovky Postřižinský Jubilejní Hrabalův ležák. „Podle Hrabalova mlsného jazýčku je v Jubilejním ležáku obsažen pouze český chmel. Navíc má o trochu hořčí chuť a je o něco silnější než jiná prémiová piva. Přesně, jak to měl slavný český spisovatel rád,“ prozrazuje autor receptury, nymburský sládek, Bohumil Valenta.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Chody

pondělí, 17. únor 2014
15:07

Chody

Jaký jiný chmel tedy používají nymburští pivovarníci do standardních piv?


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Dwarf

pondělí, 17. únor 2014
17:32

Dwarf

to Chody: radši se ani neptej...


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI