Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Svijany sbírají první ceny na soutěžích

Co se píše o pivovarech a pivu


Svijany sbírají první ceny na soutěžích

[středa, 12. únor 2014]

Včera odstartoval v Táboře čtyřiadvacátý ročník Reprezentačních slavností piva. Na letošní první degustační soutěži zabodovala v kategorii Tmavá speciální piva i Svijanská Kněžna 13 % z Pivovaru Svijany, která se tak stala držitelem titulu Zlatá pivní pečeť.

Degustace na táborských slavnostech probíhají anonymně a degustátoři hodnotí především vůni, chuť, hořkost, plnost a říz jednotlivých soutěžních pivních vzorků. To vše pod dohledem nadnárodní certifikační společnosti. Letos se soutěží ve 24 kategoriích, do kterých se přihlásilo 154 pivovarů s více než sedmi sty vzorky piva.

Táborské Reprezentační slavnosti piva považujeme za jednu z nejdůležitějších pivních degustací v republice a těší nás, že zdejší degustátoři zvolili Svijanskou Kněžnu jako nejlepší tmavý speciál mezi tak velkou konkurencí. Ukazuje se, že držet se zuby nehty tradiční výroby je správná cesta a odborníci i laici ji dokážou ocenit. Poté, co bylo naše tmavé pivo loni napadáno, považuji toto vítězství za takovou malou satisfakci,“ říká Petr Menšík, sládek Pivovaru Svijany.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Davy D.

středa, 12. únor 2014
11:06

Že by ta sladká, HGB a tetrahopem vylepšená Kněžna, byla nejlepší tmavé pivo u nás?
Tyto soutěže jsou opravdu nesmyslné.


napsal(a): Davy D. [Odpovědět]

DanDv

středa, 12. únor 2014
14:10

to Davy D.: Mykotoxiny dodají jedinečný bouquet :-D


napsal(a): DanDv [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI