Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

V Chotěboři uvařili tradiční karamelový Speciál

Co se píše o pivovarech a pivu


V Chotěboři uvařili tradiční karamelový Speciál

[úterý, 26. listopad 2013]

S příchodem adventu v Pivovaru Chotěboř připravili tradiční sváteční třináctapůlstupňový karamelový Speciál. Jak samotný název napovídá, jedná se o pivo z kategorie speciálů, obohacené karamelovým sladem, vyznačující se jantarovou barvou a velmi jemnou hustou pěnou. Autorem originální receptury je chotěbořský sládek Oldřich Záruba, který před několika lety recept sám vytvořil a náležitě si jej střeží.

Náš Speciál je pivo s vyšším obsahem alkoholu, ideální pro výjimečné události. Proto jej vařím jen dvakrát do roka, na Vánoce a Velikonoce, výborně se hodí například ke štědrovečerní večeři. Letošní várka se nám opravdu vydařila, pro velký zájem jsme připravili sto šedesát hektolitrů, což je o sto procent více než vloni. Na odbyt jde velmi dobře,“ pochvaluje si Záruba.

Speciál v Chotěboři uvařili se značným předstihem už v září. Doba jeho zrání v ležáckých tancích je totiž minimálně šedesát dní. V těchto dnech se stáčí do lahví a do sudů. Zákazníci toto lahůdkové pivo najdou v síti maloobchodních prodejen i na výčepech ve svých oblíbených hospůdkách. Chybět nebude ani tradiční sortiment značky Chotěboř, od začátku prosince označený stylovými svátečními etiketami.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI