Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar Litovel slaví 120. Vánoce, slavnou historii připomíná také vánoční edice speciálu Gustav.

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar Litovel slaví 120. Vánoce, slavnou historii připomíná také vánoční edice speciálu Gustav.

[čtvrtek, 21. listopad 2013]

Vánoční speciál Gustav poteče z restauračních píp od 1. prosince a otevře tak čas přátelských setkání během adventu. Vůbec poprvé se v restauracích objeví také v lahvích v dárkovém balení s 5 pivy a originálním krýglem. V pivovaru ho vaří pouze při výjimečným příležitostech a také tentokrát jde o edici v omezeném množství 1000 hl sudového Gustava a tři tisíce kusů dárkových balení.

Speciál Gustav, pivo z ječmenného sladu se stupňovitostí 13,5 a šesti procentním obsahem alkoholu, navazuje na tradici a svým názvem připomíná známého zápasníka Gustava Frištenského. Ten pivovar nejen často navštěvoval, ale dokonce v pivovarském areálu trénoval. Jeho manželkou byla totiž dcera litovelského sládka a on sám pivem s chutí připíjel na svá vítězství.

Výroba Gustava vychází ze staré receptury, která staví na tradiční výrobě piva a vybraných surovinách prvotřídní kvality. Sytou barvu mu přináší použitý karamelový slad, zatímco bavorský slad zvyšuje plnost dokonale vyladěné chuti. Ještě před napitím je možné zaregistrovat intenzívní aroma přírodních chmelových silic, které je ovlivněno vyšším podílem chmele i speciální recepturou chmelení. O příjemný zážitek při konzumaci se postará i jeho vysoká pitelnost, která vybízí k dalšímu napití a tím i delšímu posezení.

Aby se mohlo Gustavem připíjet počátkem adventu, bylo zapotřebí začít s jeho přípravou už v létě a po celou dobu pečlivě dohlížet na jednotlivé fáze výroby. Výjimečnost tohoto piva, které je skutečným originálem, potvrzuje i velký zájem konzumentů a s tím související vysoká poptávka restaurací. Jeho množství je omezené, a proto se restauracím vyplatí zásobit se včas.

Zatímco polotmavý Speciál Gustav bude o Vánocích k dispozici jen v gastro provozovnách, v obchodní síti pivovar nabídne vánoční multipack s 8 lahvemi Litovel Sváteční Speciál 13º.

Pivovar Litovel slaví 120. Vánoce, slavnou historii připomíná také vánoční edice speciálu Gustav. [p274]

Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI