Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Svijanský Rytíř Dvanáctkou roku

Co se píše o pivovarech a pivu


Svijanský Rytíř Dvanáctkou roku

[neděle, 10. listopad 2013]

V pátek 8. 11. 2013 proběhlo ve Vyškově předávání cen Sdružení přátel piva. V soutěži, která patří k nejstarším v České republice, letos zabodovala dvě piva ze sortimentu Pivovaru Svijany. Svijanský Rytíř 12 % se stal Dvanáctkou roku, bodoval i Svijanský Máz 11 %, který obsadil třetí příčku v kategorii Jedenáctka roku.

Sdružení přátel piva pořádá degustační soutěž zaměřenou na kombinaci oblíbenosti a kvality piv již od roku 1990. Vítěze jednotlivých kategorií vybírají členové Pivního sněmu a předsednictva Sdružení přátel piva a na korektní průběh soutěže dohlížejí nezávislí pivovarští odborníci. V letošním roce zabodoval Svijanský Rytíř 12 %, nepasterizovaný, pětkrát chmelený světlý ležák s plnou, extra hořkou chutí, který porotu oslovil nejvíc ze všech hodnocených piv a zvítězil v královské kategorii Dvanáctka roku. Úspěch slavilo i nejprodávanější pivo ze svijanské produkce, Svijanský Máz 11 %, který obsadil třetí příčku v kategorii Jedenáctka roku.

Letošní rok je pro nás z hlediska cen velmi úspěšný a nás pozitivní zpětná vazba od degustátorů odborníků i laiků nesmírně těší, protože to ukazuje, že tradiční výrobu, kterou ve Svijanech razíme, zákazníci vítají,“ říká k výsledkům Roman Havlík, ředitel Pivovaru Svijany.

Svijanský pivovar si letos odvezl z nejrůznějších soutěží dohromady 20 cen, 5x v nich zvítězil a nejoceňovanějším pivem v degustacích se stala Svijanská Kněžna 13 %. Tento tmavý speciál zabodoval na odborné degustaci v Českých Budějovicích, kde získal titul Pivo České republiky 2013, odvezl si stříbrnou Pivní pečeť 2013 a Extra Pivní pečeť 2013 z odborné degustace v Táboře a stříbro z Dočesné v Žatci. Na podzim ho ocenil i Výzkumný ústav potravinářský v Praze titulem Česká chuťovka 2013.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI