Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Minipivovar Kolštejn v Branné představí třetí druh piva: 15° Menhir

Co se píše o pivovarech a pivu


Minipivovar Kolštejn v Branné představí třetí druh piva: 15° Menhir

[neděle, 10. listopad 2013]

Po pěti měsících provozu minipivovaru Kolštejn v Branné budou moci všichni milovníci piva, pivní turistiky či zvědavci a fanoušci aktivit zdejšího relaxačního komplexu, ochutnat již třetí druh piva.

Novinka v podobě 15stupňového speciálu nese jméno Menhir. Jedná se o polotmavý speciál ze čtyř druhů sladů. „V ležáckém sklepě jsme jej už s ředitelem a zaměstnanci našeho komplexu chutnali. Chutná samozřejmě všem“, uvedl sládek kolštejnského minipivovaru, Jiří Maks.

Minipivovar Kolštejn pro své návštěvníky připravil speciál při příležitosti konání speciálního setkání saunérů z 8 zemí Evropy. Soutěž pod titulem Sauna Herbal Cup se koná poslední listopadový víkend. „Jako pořadatelé jedinečné akce na poli saunování v ČR, jsme chtěli spojit všechny služby napříč našim komplexem. Kromě hotelu a rozsáhlého wellness centra, tak k Sauna Herbal Cupu přispěje i restaurace a pivovar, a to mimo jiné právě dalším druhem piva“, avizoval ředitel Tomáš Drápal blížící se mezinárodní soutěž saunérů v Branné.

Na polotmavý 15stupňový speciál o objemu alkoholu 6 % se můžeme do Branné těšit již od 11. 11. 2013. Na výčepu bude od 11 hodin a 11 minut! „Jak dlouho na výčepu naši restaurace vydrží, se uvidí. Pokud bude lidem chutnat, navařím dalších 1.000 litrů“, prozradil sládek. Pivovar by chtěl mít pivo k dispozici i přes letošní zimu, ale podle výtoče během první letní sezóny, kterou v Branné začali skutečně fenomenálně, se obávají, že se vypije velmi brzy. „Zájem o naše pivo převyšuje naše kapacitní možnosti. První léto bylo skvělé, nyní nás čeká první zima, tak uvidíme, jestli hostům naše patnáctka bude chutnat. Věřím, že ano“, dodal se spokojeným úsměvem na tváři Drápal.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI