Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

V Praze proběhlo finále Heineken Star Serve. Tomáš Toka míří na mezinárodní finále do Amsterdamu

Co se píše o pivovarech a pivu


V Praze proběhlo finále Heineken Star Serve. Tomáš Toka míří na mezinárodní finále do Amsterdamu

[středa, 6. listopad 2013]

Včera v pražském baru Tretter’s proběhlo národní finále soutěže Heineken Star Serve. Vítěz soutěže Tomáš Toka se spolu se zástupcem HEINEKEN Česká republika Pavlem Adamcem zúčastní 25. listopadu mezinárodního finále v čepování a servírování Heinekenu v Amsterdamu.

Program Star Serve, jehož české kolo vyvrcholilo 5. 11. v Tretter’s Coctail baru, kde se v čepování a správném servírování proslulého holandského ležáku utkali tři nejlepší, se soustředí v první řadě na osvětu v barech a restauracích, aby měli zákazníci pivo vždy v té nejvyšší kvalitě. Star Serve byl v ČR spuštěn letos v létě, přičemž jeho ambasadory se stali Top Horeca specialista pro Čechy Pavel Adamec, pro Moravu Aleš Gehringer a obchodní sládek Svatopluk Vrzala. Ti školení Star Serve absolvovali přímo v amsterdamské centrále a na domácí půdě pak v první fázi školili zaměstnance vybraných barů, klubů a restaurací. Ve druhé fázi pak následovala kontrola, zda se obsluha těchto konkrétních barů a restaurací naučila Heineken správně čepovat a servírovat hostům (spolu s úsměvem a očním kontaktem). Na místě to v srpnu při třech návštěvách ověřovali kontroloři, kteří podle speciálního manuálu celý rituál čepování a servírování piva obodovali.

Ti nejlepší z Tretter’s baru dostali možnost předvést své schopnosti právě včera večer. První místo bylo pozvánkou na mezinárodní finále do Holandska. Všichni úspěšní absolventi programu už se zúčastnili návštěvy amsterdamského muzea Heineken Experience, prohlídli si pivovar v Zoeterwoude a prošli proslulou Tour de bars, která je provedla top outlety, kde se pivo servíruje přesně podle pravidel Star Serve.

Jsme rádi, že se v České republice daří díky podobným programům zvyšovat kvalitu provozoven. Heineken je prémiová značka a zákazník správně očekává, že ho bude mít vždy prezentován v té nejvyšší kvalitě. V rámci Star Serve ale školíme personál i v oblasti správné komunikace se zákazníkem či historii piva,“ dodává k programu Zuzana Kosáková z HEINEKEN ČR.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Karel Zlin

středa, 6. listopad 2013
17:20

Škoda že tato "prémiová" značka není prémiová i ve svých vařených produktech ale jen ve svém marketingu.


napsal(a): Karel Zlin [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI