Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Příroda nám není lhostejná...

Co se píše o pivovarech a pivu


Příroda nám není lhostejná...

[pátek, 1. listopad 2013]

...vzkazují hanušovičtí pivovarníci a každý rok na podzim vyrážejí s krumpáči a motykami sadit stromky vysoko v horách. V rámci projektu Holba Jeseníkům zasadili jeho zaměstnanci pivovaru už 4250 stromků na horských hřebenech Jeseníků. Nejstarší sazenice dnes měří kolem metru a potvrzují známé rčení „Komu se nelení, tomu se zelení“.

Iniciativa pivovaru ve spolupráci s Lesní správou Loučná nad Desnou vznikla před 9 lety a každý rok se ji daří úspěšně rozvíjet. Jejím posláním je především omlazování lesních porostů v těžko přístupných oblastech a zachování ekologie horské krajiny Jeseníků.

"Až na samé hřebeny Jeseníků, do lokality mezi Červenohorským sedlem a Vřesovou studánkou vyjeli pivovarníci i letos. Tentokrát do pracně vyhloubených jam sázeli listnáče, konkrétně buk lesní. Ve výšce okolo 1200 m listnaté porosty buku a jeřábu vhodně doplňují smrkové porosty a vytvářejí potřebnou vrstvu humusu. O výsadbě nových porostů informuje značení na turistických stezkách, připomínající zásluhu místního pivovaru a odhodlání jeho zaměstnanců. Po devíti letech už můžeme hovořit o dobře založené tradici, která přináší ovoce také díky vzájemné spolupráci s našim partnerem Lesy ČR,“ vyjadřuje ředitel pivovaru Vladimír Zíka, který se každoročně akce zúčastní.

Pivovar se může pochlubit i dalšími ekologickými počiny. Patří k nim např. revitalizace pivovarských rybníků, vybudování moderní čistírny vod nebo podpora CHKO Jeseníky.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI