Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Radegast uspěl na prestižní soutěži v Německu

Co se píše o pivovarech a pivu


Radegast uspěl na prestižní soutěži v Německu

[čtvrtek, 26. září 2013]

V konkurenci piv z celého světa zabodoval v 10. ročníku prestižní soutěže European Beer Star v Německu světlý ležák Radegast Premium. V kategorii piv plzeňského typu získal stříbrnou medaili. European Beer Star je degustační soutěž, jejíž porota je složená z odborníků z 25 zemí. Celkem se soutěže zúčastnilo 1512 piv z více než 40 zemí. Soutěž pořádají Asociace pro malé a nezávislé pivovary Německa a Sdružení soukromých pivovarů Bavorska a Německa.

European Beer Star je degustační soutěž, ve které porotci hodnotí chuťovou bohatost a vytříbenost jednotlivých piv. „Tato soutěž patří k nejprestižnějším v Evropě a o to víc mě těší, že výrazná hořkost, říz a plná chuť Radegastu měly u porotců úspěch. Skvělé umístění v soutěži je pro nás dalším důkazem, že má naše pivo pivařům co nabídnout.,“ řekl manažer pivovaru Radegast Ivo Kaňák.

V českých i mezinárodních soutěžích je Radegast tradičně úspěšný. Medaile získal v loňském roce na soutěžích České pivo a Zlatý pohár Pivex. Medaile dovezl i ze soutěží z Austrálie či Belgie.

Výsledky soutěže European Beer Star v kategorii Bohemian-Style Pilsner:

Zlatá medaile: Boston Lager (USA)

Stříbrná medaile: Radegast Premium

Bronzová medaile: Gulpener Chateau Neubourg Pilsner (Nizozemsko)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI