Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Ostravar se přidá k oslavám Dne českého piva

Co se píše o pivovarech a pivu


Ostravar se přidá k oslavám Dne českého piva

[pátek, 20. září 2013]

Pivovar Ostravar se přidá k těm tuzemským pivovarům sdruženým v Českém svazu pivovarů a sladoven (ČSPS), které v pátek 27. září pozvou své příznivce k oslavám nového svátku – Dne českého piva. Cílem nového projektu je vytvoření celonárodní tradice oslavy českého piva v předvečer svátku Svatého Václava, který je patronem českého piva.

Vedle pivovaru Ostravar se pilotního projektu v letošním roce zúčastní několik dalších významných pivovarů v Česku sdružených v Českém svazu pivovarů a sladoven.

Nový projekt by měl v první řadě angažovat veřejnost k hrdosti a oslavě českého piva. Touto akcí chceme také oslovit mladou (18+) generaci a konzumenty, kteří pijí pivo pouze výjimečně, jako například ženy. Dále chceme zábavnou formou vzdělávat veřejnost, přiblížit jim historii českého piva, zdravotní aspekty umírněné konzumace a především propojit pití piva s gastronomií,“ uvedl při představení projektu předseda ČSPS Ing. František Šámal.

Je dobře, že tento projekt vznikl,“ komentoval krok Českého svazu pivovaru a sladoven vrchní sládek ostravského pivovaru Roman Richter. „České pivo si svůj vlastní svátek rozhodně zaslouží pro svoji výjimečnost a dlouhodobou tradici. Rádi se proto k této iniciativě připojujeme. Vnímáme to jako vznik nové pivovarnické tradice.

Hlavní oslava Dne českého piva se má uskutečnit v hospodách po celé zemi, Ostravar nyní jedná s provozovateli moravskoslezských hospod a restaurací o formě jeho podpory a akcích, které se v nich uskuteční.

Na základě doporučení svazu máme představu, že bychom ve spolupráci s našimi hospodami a restauracemi nabídli lidem v Moravskoslezském kraji speciální nabídky vytvořené právě pro tuto příležitost. Může se například jednat o malé pivo k hlavnímu jídlu zdarma. Svátek piva také vybízí k ochutnávce netradičních piv jako je třeba náš NEFILTR. Hlavní prostor při oslavě, ale pochopitelně zamýšlíme dát našemu prémiovému ležáku, který je nejstarším představitelem českého piva na severní Moravě,“ prozradil Roman Richter, vrchní sládek pivovaru Ostravar.

Pivovar Ostravar patří k nejstarším dobře fungujícím podnikům na území města Ostravy. Loni uplynulo již 115 let od jeho založení. Jeho filosofií je dlouhodobé zaměření se primárně na region, z nějž pochází.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI