Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar Litovel navýšil prodeje piva

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar Litovel navýšil prodeje piva

[pátek, 6. září 2013]

Od začátku roku do srpna prodal pivovar více než 128 tisíc hl piva a ve srovnání s loňskem se mu tak podařilo navýšit odbyt o více než 3 tisíce hl. Výborně si pivo Litovel vedlo i během letních měsíců. Od května do srpna konzumenti vypili celých 77 710 hl a rozhodli o mimořádně úspěšném létu i navzdory tomu, že bylo poměrně krátké a plné extrémů.

Léto provázely extrémní teploty, ale i deště a povodně. Velká vedra konzumaci piva určitě nepomáhají, ale i přesto se nám podařilo letní prodeje ve srovnání s loňskem navýšit. Díky rostoucím preferencím značky jsme získali nové odběratele v gastro síti a dobře si vedlo také naše pivo v lahvích. Zvýšenou poptávku po pivu Litovel avízuje rovněž odbyt během prvního zářijového týdne. Pokud se výrazně neochladí, bude září prodejně silné“ hodnotí a vyjadřuje očekávání Lumír Hyneček, ředitel pivovaru Litovel.

Úspěšné letní prodeje pozitivně ovlivnily také novinky v sortimentu značky. V květnu se na trhu objevilo ovocné pivo Litovel Red Orange s nízkým obsahem alkoholu a hned za ním další dvě nealkoholická piva Litovel Pomelo Free a Litovel Citron Free. Jejich spotřeba spolu s Escape, který je na trhu už 3 roky, dosáhla téměř 2 tisíc hl. Tradiční jedničkou je Litovel Moravan, vlajková loď značky. I ten má za sebou úspěšné léto v podobě více než 33 tisíc vypitých hektolitrů.Do prodejů se pozitivně promítá také litovelské Maestro, typicky zahrádkové pivo a jediné pivo s lavinovitým efektem u nás.

Klasicky vyráběné pivo Litovel má za sebou 8 úspěšných měsíců a dosažené výsledky připisuje nejen vysoké kvalitě piva a jeho jedinečné chuti, ale také servisu a službám, odrážejících se do spokojenosti zákazníků i konzumentů. Výstav pivovaru Litovel ročně dosahuje 180 000 hl piva. Z toho se většina vypije v České republice a zhruba 15 procent jde na export. Největším zahraničním odběratelem je Německo, dále Slovensko, Polsko a Finsko.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI