Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

10. Pivovarské slavnosti Holba vypuknou už příští týden

Co se píše o pivovarech a pivu


10. Pivovarské slavnosti Holba vypuknou už příští týden

[čtvrtek, 29. srpen 2013]

Jubilení 10. ročník vyhlášených Pivních slavností proběhne v Holbě od 6. do 7. září. Ryzí Pivo z hor letos do Hanušovic přiláká Chinaski, kteří se stanou hlavním tahákem akce spolu s oblíbeným Zdeňkem Izerem, coby moderátorem slavností. Na 10. slavnostech Holba se bude připíjet desítkou různých druhů piv značky, vystoupí na deset kapel a ryzí pivo z hor poteče ze šesti desítek výčepních píp.

Jubilejní ročník si zaslouží jubilejní pivo, kterým je silný porter Holba Strong. Dnes je to právě 85 dní, během kterých dozrává a dokváší v ležáckém sklepě, aby nabral sílu mocné „osmnáctky“. Prvních sto hl stočí pivovarníci do 50 litrových sudů na konci týdne. Už název tohoto speciálu lahodné chuti a vyšší hořkosti dává tušit, že jde o pivo s vysokým obsahem alkoholu. Naopak nejlehčím pivem bude na slavnostech novinka Holba Brusinka a nealkoholické pivo Holba Free. Všichni se mohou těšit na oblíbený Šerák ve všech svých variantách stupňovitostí. Každoročně slavnosti navštíví na 10 tisíc lidí a stejný zájem očekávají pivovarníci i letos. Nejvíce návštěvníků je z Olomouckého kraje, ale přijíždějí i z větší dálky, aby se podívali do pivovaru a připili Ryzím pivem z hor. Pokud jde o konzumaci, nejvíce piva se na slavnostech vypilo před dvěma lety, bylo to rekordních 36 tisíc půllitrů. „O tom, jestli dosavadní rekord letos překonáme, rozhodne žízeň našich fanoušků a taky počasí. Věříme, že se nám to s vaší pomocí podaří, vzkazuje návštěvníkům Vladimír Zíka, ředitel pivovaru Holba.

Kdo navštíví pivovar už v pátek, čeká ho příjemné posezení na nádvoří s programem.

Zájemci se budou moci podívat do výroby v rámci exkurzí, spojených se zajímavým výkladem. Exkurze proběhnou od tří hodin odpoledne až do večera a během této doby pivovarské nádvoří rozezvučí hudba Roberta Křesťana a jeho Druhé trávy, Elišky Ptáčkové nebo kapely Zbořec.

Sobotní slavnosti zahájí naražení soudku, spojené s přípitkem ryzím pivem z hor a otevře tak programové odpoledne, trvající až do nočních hodin. Rozjede to tady Walda gang, v rytmu rege, pak Prince Alfredo a zábavu zvednou i hoši Navostro, jejichž hlavním nástrojem jsou dudy a pod kilty jsou skutečně „naostro“. Program vyvrcholí večerním koncertem oblíbených Chinaski.

Po ukončení akce bude zajištěna mimořádná vlaková doprava ve směrech Šumperk, Jeseník i Zábřeh na Moravě.

Vstupenky na pivovarské slavnosti je možné zakoupit za zvýhodněné ceny ve vzorkové prodejně pivovaru Holba v Hanušovicích, v informačních centrech v Hanušovicích, Šumperku, Králíkách, Zábřehu a Starém Městě nebo přímo na akci.

Páteční vstupenka je za cenu 60 Kč při zakoupení na akci

Jednodenní sobotní vstupenka stojí 100 Kč v předprodeji a 150 Kč při nákupu přímo na akci

Dvoudenní vstupenka stojí v předprodeji 160 Kč

Program akce najdete na www.holba.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI