Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

XXI. Nepomucké pivní slavnosti

Co se píše o pivovarech a pivu


XXI. Nepomucké pivní slavnosti

[středa, 10. červenec 2013]

Již tuto sobotu, 13. července 2013, bude nepomucké náměstí opět patřit tradičním svátkům dobrého piva. Dorazí přes tři desítky pivovarských stánků. Nebude chybět ani bohatá nabídka jídla a pestrý kulturní program. Vstup je již tradičně zdarma.

Již jednadvacátý rok se budou v Nepomuku na jižním Plzeňsku konat pivní slavnosti. Během své historie prošla akce několika etapami, pořádaly ji různé subjekty. Koncept, který již šestým rokem uvádí v život místní sdružení Nepal, chce vytvořit v Nepomuku skutečný pivní veletrh, multižánrový městský hudební festival a zároveň příjemnou příležitost pro sousedská setkání. Akce se proto soustředí především na střední a malé pivovary, které se snaží uchovávat kvality pivovarského řemesla.

Těší nás, že mezi pivovarníky je o naše slavnosti stále větší zájem. Letos by mělo do Nepomuka dorazit více než třicet pivovarských stánků, což vypadá na historický rekord,“ komentuje účast jeden z organizátorů Pavel Kroupa.

Poprvé se tak v západních Čechách představí například Kutílkův minipivovar ze Žlebských Chvalovicíc. Nepomuckou novinkou bude i pivo z Únětic, Slaného, Kynšperku či zbrusu nového minipivovaru v Radnicích. Dorazí opět i sládci ze Šťáhlav, Dobřan či Hastrmana Velký Rybník. Přijedou i zástupci zahraničních pivovarů - bavorského Aldersbacheru či italského Birrificio del Ducato.

Slavnosti nabídnou také pestrý sortiment dobrot ladících nejen k pivu: například vuřty na černém pivu, grilované klobásy, uzené ryby a sýry, zeleninové spirály, balkánské i středověké speciality nebo hamburgery ze šumavského bio hovězího v domácí housce.

Organizátoři myslí i na návštěvníky s dětmi. Na slavnostech budou stánky s domácími cukrovinkami, zmrzlinou i nafukovací hrad.

Je připraven samozřejmě i bohatý a kvalitní hudební program jdoucí napříč styly. „Dopoledne patří dechovce. Nejen staromilce potěší staropražské písničky v podání staropražské kapely Šmrnc, country zahraje oblíbená Šárky Rezková s Paul McCountry Bandem a hity od nesmrtelného Freddieho Mercuryho výtečný Pilsner Queen Tribute Band. Nabídneme i veselé pop-ska v podání pražských DiscoBalls a řádný nářez na konec připraví plzeňští Positive Mind. A na úplný závěr nebude chybět ohňostroj,“ popisuje hudební nabídku další z pořadatelů Stanislav Vaník.

Novinkou a zajímavým zpestřením bude letos módní přehlídka autorské oděvní tvorby z nejrůznějších recyklovaných materiálů v podání místní Heleny Hozmanové a jejích přátel. A samozřejmě nesmí chybět populární anketa o nejlepší pivo slavností.

Slavnosti začnou v jedenáct dopoledne, hudební program poběží od pravého poledne až do půlnoci.

Příjemnou zprávou, která má nepochybně i pozitivní efekt na návštěvnost, je, že vstup na slavnosti, bude, stejně jako v předchozích letech, zcela zdarma.

Výčet zúčastněných pivovarů, kulturní program vč. odkazů na stránky vystupujících umělců a další informace (např. ohlasy na předchozí ročníky) jsou k nalezení na webu: pivo.nepomuk.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Dwarf

středa, 10. červenec 2013
21:57

Dwarf

Radnický pivovar zas není tak zbrusu nový, na to vidím jiné kandidáty ze seznamu... nicméně, těším se :-)


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI