Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Další investice Prazdroje do nové výrobní linky

Co se píše o pivovarech a pivu


Další investice Prazdroje do nové výrobní linky

[čtvrtek, 27. červen 2013]

Plzeňský Prazdroj zahájil provoz nové linky na výrobu inovativních nápojů, které jsou na českém trhu stále oblíbenější – piva smíchaná s ovocnými šťávami, sladové nápoje a pšeničná piva. Investice ve výši 143 milionů korun posílí schopnosti Prazdroje vycházet vstříc měnícím se přáním spotřebitelů.

Základem českého pivního trhu bude i nadále klasický ležák plzeňského typu. Stále populárnější však budou méně tradiční nápoje, jako už jsou dnes naše výrobky Gambrinus Ochucený, sladový nápoj Frisco, nealkoholické pivo Birell smíchané s ovocnými šťávami a pšeničné pivo Fénix. Chceme spotřebitelům nabízet nejen dostatek již představených nápojů v široké škále balení, ale získat i větší prostor pro další varianty a vývoj nových produktů,“ řekl marketingový ředitel Plzeňského Prazdroje Grant McKenzie.

Provoz linky, do níž Prazdroj investoval 143 mil. Kč výhradně z vlastních zdrojů, dnes slavnostně zahájili marketingový ředitel Plzeňského Prazdroje Grant McKenzie a primátor města Plzně Mgr. Martin Baxa.

Nová linka v plzeňském pivovaru má roční kapacitu 600 tis. hl a patří k nejmodernějším zařízením tohoto druhu v ČR. Do Plzně se tak mohla soustředit výroba piv Gambrinus a Birell smíchaných s ovocnými šťávami, sladového drinku Frisco a svrchně kvašeného pšeničného piva Fénix, které se nově představilo i v lahvích. Až dosud Prazdroj využíval potřebné technologie pro výrobu těchto nápojů v sesterských pivovarech v jiných zemích.

Pro výrobu na nové lince Prazdroj odebere od českých dodavatelů další množství surovin a materiálu. Přesunem výroby do ČR také Prazdroj sníží zátěž životního prostředí – ročně najedou auta s jeho výrobky po silnicích o 590 tisíc kilometrů méně, čímž se sníží emise CO2 o více než 620 tun.

Fotografie z otevření nové linky naleznete zde .


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI