Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pšeničné pivo Fénix uvádí láhve od mladých designérů, jejichž patronem je Milan Cais

Co se píše o pivovarech a pivu


Pšeničné pivo Fénix uvádí láhve od mladých designérů, jejichž patronem je Milan Cais

[středa, 26. červen 2013]

Jako první mezi pivy na českém trhu přichází značka Fénix s lahvemi, které nesou svébytný design od mladých českých designérů. Tři talentovaní nováčci na scéně tak získali příležitost zhmotnit své umění a přivést ho ke stovkám tisíc fanoušků dobrého piva. Designy vznikly v rámci projektu Fénix Ateliér, který vyzval všechny kreativní výtvarníky a spotřebitele, aby se zapojili do soutěže o nejlepší design etikety. Do Ateliéru se přihlásilo více než 400 českých mladých talentů. Z nich pomohla vybrat 12 nejlepších odborná porota pod vedením známého hudebníka a designéra Milana Caise. Celkové vítěze mezi finalisty pak určilo hlasování fanoušků Fénixe na Facebooku. Vítězi se stali Ivan Štindl, Patrik Sobek a Václav Havlíček, kteří získali atraktivní cenu v podobě vlastního uměleckého ateliéru na rok a finanční odměnu 20 000,- korun.

Trojice autorů designu Fénix byla vybrána z 12 finalistů. Ti se zúčastnili workshopu se zástupci značky a hlavně s výtvarníkem a hudebníkem Milanem Caisem, který nad projektem převzal záštitu. „Nejzajímavější byl myslím vývoj od prvního nástřelu jednotlivých designů k finální fázi. Většina z nich prošla zajímavou proměnou. A to, že tvůrci tří vítězných designů získají pronájem ateliéru na jeden rok zdarma, považuju za skvělou a hodně lákavou odměnu. Mít v dobách studií aťas na rok zadara, bych bral všema deseti,“ říká s úsměvem ambassador projektu Milan Cais. A jeho slova potvrzuje i jeden z výherců 21letý Patrik Sobek, kterého výhra v Ateliéru posunula k rozhodnutí přesunout se do Prahy a začít na sobě ještě víc pracovat. „S novými zakázkami, které díky výhře mám, ateliérem a odhodláním, jsem teď na prahu nového světa,“ rekapituluje talentovaný Patrik Sobek, jehož dílo budou reprezentovat statisíce láhví Fénix po celé republice.

Předsedou poroty byl Milan Cais, výtvarník a frontman skupiny Tata Bojs, nechyběli ani zástupci značky Fénix. „Jsme rádi, že samotní představitelé cílové skupiny si navrhli design – vlastně sami pro sebe. I pro nás to byla nová a zajímavá zkušenost. Teď máme skvělý design lahví, díky kterému můžeme zvýšit zájem o pivo Fénix v klubech, barech, kde na designu taky záleží,“ říká marketingový manažer Luděk Baumruk.

Cílem projektu Ateliér bylo získat zajímavé a originální návrhy designu, které budou následně reálně použity na nové láhve piva Fénix. Mottem soutěže bylo „Fénix ti dává prostor“. Úkolem soutěžících nebylo navrhnout klasickou pivní etiketu, ale takzvaný „sleeve“, jímž je potažená celá láhev.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI