Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Slavnosti svijanského piva lákají na Piva České republiky

Co se píše o pivovarech a pivu


Slavnosti svijanského piva lákají na Piva České republiky

[středa, 26. červen 2013]

V sobotu 13. července odstartuje ve 13.00 hodin už 24. ročník nejstarších pivovarských slavností v České republice. Návštěvníci Slavností svijanského piva se na koupališti ve Svijanském Újezdu můžou těšit na všechna piva ze svijanské produkce za jednotnou cenu 20 Kč, chybět nebudou ani vítězové nedávné soutěže Pivo ČR tmavá Kněžna, světlý Kníže a nefiltrovaný Kvasničák, které doplní také jedna novinka – nové pivo pod pracovním názvem „450“. Vstupné je 150 Kč, pro děti zdarma.

Každý rok jsou Slavnosti svijanského piva významnou regionální událostí a nejinak tomu bude i letos. Na dvou pódiích zahrají známé i alternativní tváře české hudební scény, návštěvníci se můžou těšit na Věru Martinovou, Tublatanku, Michala Hrůzu a jeho Kapelu Hrůzy, Doctora P. P., Recesi live a řadu dalších. Zhruba třetinu areálu vyhradí pořadatelé rodinám s dětmi, na které čekají kolotoče, střelnice a řada dalších atrakcí.

I letošní ročník Slavností svijanského piva nabídne k ochutnávce všechna svijanská piva v čele s čerstvými držiteli titulu Pivo České republiky Svijanskou Kněžnou, Svijanským Knížetem a Kvasničákem. Pro návštěvníky bude připraveno také jedno překvapení v podobě nového piva s pracovním názvem „450“. Pivo, které se možná objeví v restauračních zařízeních až příští rok, se totiž pivovar rozhodl nabídnout k ochutnání svým fandům a případně ho podle jejich chutí i upravit. „Příští rok slaví náš pivovar 450 let od svého založení a my jsme přemýšleli, jak to oslavit. I když nejsme příznivci pivních novinek, chtěli jsme přijít s něčím speciálním a výsledkem je jedenáctka s odlišným složením. Na Slavnostech svijanského piva ji poprvé představíme, ale budeme rádi, když nám každý, kdo „450“ ochutná, napíše svůj názor. Pivo pak podle většinového názoru třeba ještě upravíme nebo změníme jeho stupňovitost,“ říká Petr Menšík, sládek Pivovaru Svijany. Tradicí letních slavností se stala také pivní zmrzlina, letos bude připravena ze speciálů tmavé Kněžny a světlého Knížete, líznout si ale budou moci jen dospělí, zmrzlina totiž obsahuje 75 % piva.

Na místě bude zajištěno velkokapacitní parkoviště a úschovna kol, návštěvníci můžou využít autobusovou dopravu od ČD Turnov od 13,00 hodin každých 30 minut až do půlnoci. Autobus pojede i z libereckého autobusového nádraží, stanoviště č. 4 v 11:00, 12:30, 14:00, 17:00 a zpět až do půlnoci. Poprvé bude letos vypraven historický parní vlak z nádraží Praha – Braník, který vyrazí v sobotu v 8 hodin ráno a zájemce doveze buď do Příšovic nebo Turnova.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI